Nõuanded töötavale emale, kuidas aega kokku hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töö, lapsed, abikaasa, sõbrad, hobid, treeningsaal – tahaks kõigi nende jaoks aega võtta, kuid 24 tundi on päevas kuidagi liiga vähe. Shine.yahoo.com jagas nippe, kuidas töötavad emad saaksid aega kokku hoida.

1. Tuvasta oma ajaraiskajad

Sa ronid voodist välja ning mõtled, et lähed käid enne hambapesu korraks Facebookis ja Twitteris ning siis hakkad Googlest otsima näitlejat, kelle nimi sul ei meenu. Ja kogemata satud oma lemmikpoe kodulehele ning näed suurepärast uudist – praegu saadetakse kaup koju postikuluta! Kui ühel hetkel kella vaatad, siis saad aru, et oled ajaliselt omadega väga jännis! Seejärel algab närviline tormlemine, mis ei meeldi sulle ega su perele.

2. Ära ohverda und kunagi!

Emana on segamatu uni justkui haldjate imetegu. Hea küll, beebide öised söötmised on arusaadavad, aga kui tihti lükkad sina magama minemise aega edasi, et saaksid teha majapidamistöid? Töid, mis tegelikult kannataksid oodata ka hommikuni... Tund aega vähem und võib järgmise päeva tujule ja produktiivsusele mõjuda väga halvasti.

3. Pane uks kinni ... ja lukusta see

Kõik need vannitoa külastused koos publikuga muudkui kuhjuvad, kui sa just ust enda järel lukku ei pane! Kui lapsed on veel väikesed, siis teavita abikaasat – sa lähed vannituppa ja lapsed jäävad tema vaadata. Vahel vajab naine lihtsalt paari minutit üksiolekut tühjas ruumis.

4. Arvesta oma tegemistes tipptunde

Postkontori pikas järjekorras seismine, mõttetult kaua ummikus passimine, poes inimmasside vahel trügimine – need on igapäevased asjad, mis meie aega halastamatult röövivad. Muuda oma harjumusi nii, et saaksid käia kohtades ja sõita linnas aegadel, mil pole tipptundi.

5. Tegemist vajavate asjade grupeerimine

Hoia aega kokku oma tegemisi grupeerides. Selle asemel, et terve päev aeg-ajalt mõnele kliendile helistada, võta selleks pool tundi ja helista kõik järjest läbi. Samuti ei ole soovituslik e-maili iga kümne minuti tagant vaadata, vaid tee seda kaks-kolm korda päevas. See aitab sul aega kokku hoida ning teha ära midagi muud kasulikku.

6. Katkesta ühendus

Nutitelefonide ajastul oleme pidevalt saadaval. Meie sõnumid, kirjad, kõned jõuavad meieni alati, mil keegi teine otsustab meiega ühendust võtta. Selleks, et oleks natuke rohkem vaba aega, tuleks panustada enda mitte kättesaadavusele. Vali iga päev endale mingi aeg, mil lülitad telefoni välja ja lased ajul puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles