Iga kuriteo puhul tuleb kaastunne pöörata ohvri poole. Kuid miks püüavad mõned meist nii meeleheitlikult kannatanut veenda, et ta on juhtunus ise süüdi? Ja mis on selliste süüdistuste kohutavad tagajärjed?

11. detsembril 2017. aastal viis Margarita Gracheva abikaasa ta metsa, kus ta piinas naist poolteist tundi ja lõikas maha tema käed. Õnneks jäi naine ellu. Pärast arvukaid operatsioone suutsid arstid Margaritale ühe käe õnnestunult tagasi õmmelda (käe närvide funktsioonid taastusid umbes 20 protsendi ulatuses), kuid teist kätt ei õnnestunud päästa. Järgnes mitmeid kuid kestev rehabilitatsiooniprogramm ja kurnavad kohtuistungid, mille tulemusena mõisteti Margarita abikaasale 14 aastat vangistust.

Selleks ajaks oli Margarita Gracheva lugu juba meedias laialdaselt kajastatud ja põhjustas Internetis ägedaid arutelusid. Muidugi tundsid paljud inimesed talle siiralt kaasa. Kuid oli ka neid, kes vastupidiselt loogikale, tervele mõistusele ja inimlikkusele hakkasid juhtunus süüdistama Margarita Grachevat ennast. «Kahepalgeline daam, niikuinii ta provotseeris oma meest.» «Ega tal ilmaasjata käsi maha ei raiutud.» «Litsakas naine, kes meest pettis, nii et ta sai, mida vääris,» kirjutasid õelad veebikommentaatorid.

Kommentaarid (1)
Copy