Vale hommikusöögi mõju figuurile: viis levinud viga

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Usutavasti põhjustab hommikusöögi vahelejätmine ülesöömist ülejäänud päeva jooksul
Usutavasti põhjustab hommikusöögi vahelejätmine ülesöömist ülejäänud päeva jooksul Foto: Shutterstock

Toitumisspetsialistid rääkisid, kuidas vale hommikusöök figuuri mõjutab.

Puhitus ja kustumatu näljatunne peale sööki võib toitumisnõustajate sõnul viidata valele hommikusöögile. Nõustajad on tuvastanud enimlevinud vead, mida inimesed hommikusöögi valmistamisel ja söömisel teevad.

Nimekirjas on esimese veana välja toodud hommikusöök, mis koosneb ainult lihtsatest süsivesikutest. Kui hommikuti on kiire, valivad inimesed tihti mõne kiire magusa suupiste või hommikuhelbed piimaga. Paraku ei too need valikud kehale mingit kasu vaid on hoopis ebasoodsad figuurile. «Sellistes toidukordades puuduvad toitained, sööte vaid tühje kaloreid, mis toovad endaga kaasa kõrge veresuhkru taseme,» ütles toitumisnõustaja Trista Best. Ta soovitab helveste asemel valida näiteks täisteraleiva koos vähese pähklivõiga.

Kõrge suhkrusisaldusega hommikusöögid võivad kogu päeva jooksul suurendada nälga ja soodustada ülesöömise ohtu. Spetsialistid ei soovita ka hommikusööki vahele jätta vaid süüa päeva esimene toidukord rikkalikuna. Toitumisnõustaja Amy Goodson usub, et hommikusöögi vahelejätmine põhustab kogu ülejäänud päeva jooksul ülesöömist. Ta soovitab valida munad, puuvilja- ja täistera röstsaia, kaerahelbeid maapähklivõiga või smuutisid jogurti, puuviljade ja pähklivõiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles