Rasvalembus peitub geenides

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praekartulid.
Praekartulid. Foto: SCANPIX

Teadlased avastasid, et suure isu rasvase toidu järele võib tingida geeni CD36 eriline vorm.

Teadus.err.ee vahendas, et kuigi rasvased toidud maitsevad paljudele, näitas rühm Ameerika teadlasi Pennsylvania osariigiülikoolist, et geeni CD36 täpsest ehitusest sõltub, kas isu rasva järele jääb normaalsuse piiresse või ehk koguni alla selle.

Teadlased jälgisid enam kui 300 kastealuse maitseeelistusi ning neile pakuti maitsta salatit kas väga vähese või väga rohke õliga. Seejärel võeti neilt DNA-proov ning leitigi, et seos geeni CD36 struktuuri ja maitseeelistuste vahel on olemas.

Uuringu tulemused võivad anda aimu, miks mõnel inimesel on väga raske dieeti pidada, kui teistel on see lihtsam.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles