NÄDALAVAHETUS EESTIS ⟩ Seikle, jookse, uju, naudi, söö...

Naine
Copy
Seiklusfest
Seiklusfest Foto: Puhka Eestis

Eestimaa sündmused pakuvad sel nädalavahetusel häid võimalusi mitte üksnes jalgpalli vaadata ja tugitoolispordiga piirduda.

Saab joosta, seigelda ja jalgrattaga sõita, sekka head sööki nautida ja muusikat kuulata. Jätkuvalt ära unusta üritustel osaledes hoolimast enese ja teiste tervisest! Loe lähemalt turvalise turismi kohta Eestis.

Ida-Virumaal algab suur Seiklusfest, mis on suurepärane võimalus tutvuda Ida-Viru kui seiklusmaaga. Kõige sportlikum üritus festivali raames on Seiklusmaa Karikas, võisteldakse orienteerumises ja ülesanded viivad sellistesse paikadesse Aidu karjääris, mida naljalt omal käel ei avasta. Lisaks toimub seiklusmatk tehismaastikele ning seiklusmessil pakuvad Ida-Viru turismiettevõtjad oma põnevaid teenuseid ja teevad eripakkumisi. Seiklusfest on korraga meelelahutuslik, hariv ja sportlik võimalus veeta nädalavahetust nii pere kui ka sõpruskonnaga.

Elva südaööjooks
Elva südaööjooks Foto: Puhka Eestis

Elva Südaööjooksul saab läbida 10kilomeetrise distantsi joostes või kepikõndi tehes, samuti on kavas lastejooksud. Tegu on heategevusjooksuga, mille osalustasudest toetatakse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi. Samuti suveöine elamus on retk Taevaskotta – paljud on seal käinud päevavalges, kuid matkates jaanipäeva paiku romantilises pimeduses on kindlustatud täiesti uutmoodi kogemus.

Sel aastal võitis muuseumirottide auhinnagalal Visit Estonia eriauhinna Rotilõks Tallinna Linnamuuseum huvitavate eriprojektide eest, mis on toonud mineviku müüride vahelt Tallinna tänavatele. Eesolev nädalavahetus kutsub rattaretkele, kus sõidetakse ümber vanalinna mööda kunagisi kaitserajatisi ning räägitakse neist tõsilugusid ja legende. Ühenda teadmised ja kehakultuur ning pane end kirja!

Autohuvilised kogunevad Pärnumaale Henkell Estonian Grand Prix võistlusele, kus peetakse Põhja- ja Baltimaade meistrivõistluste etapp ning põnevat ringrajasõitu saab jälgida nii laupäeval kui ka pühapäeval.

Lisaks toimub Tallinnas esimest korda Suur Tallinna Toidutänav, kus põimuvad hea tänavatoit, muusika ja tivolirõõmud. Pakkujaid on nii palju, et katavad ära kogu lauluväljaku pool kilomeetrit pika peaallee.

Dokfoto keskus
Dokfoto keskus Foto: Puhka Eestis

Viimast päeva on Põhja-Tallinnas Dokfoto Keskuses kolme kunstniku näitus, kes avavad sõja ja rahu teemat. Muu hulgas on maailma ühe vanima linna, Süürias asuva Aleppo purukspommitamise modelleerimisel kasutatud ei muud kui…seepi! Ja tulemus on vägagi tõetruu…

Kesk Eestit Järvamaa suurima järve Väinjärve ääres kõlavad aga eksperimentaalsed helid juba 15. aastat. Kukemuru Ambient toob lavale esinejaid Eestist, Soomest ja Rootsist, muusikale mängivad kaasa loodus ja paiguti videopilt. Tõeliselt mõnus muusikafestival, kus saab ka ujuda, paadiga sõita ja telkida; sel aastal pakub festivalil mitmekesist ja põnevat toiduvalikut Vana-Võromaa Vegan ning karastavaid jooke Viljandi lokaal Mulks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles