7 põhjust, miks naised petavad: kehvast seksist enesehinnanguprobleemideni

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Petmisel on palju põhjuseid. Kas andeks anda, on juba iseasi.
Petmisel on palju põhjuseid. Kas andeks anda, on juba iseasi. Foto: Shutterstock

Kes petab sagedamini - mehed või naised? Haha, te ütlete muidugi, et mehed! Ja teil on vähemalt praegu õigus. Aastakümnete pikkune statistika kinnitab, et meessugu petab üldiselt rohkem. Ameerika 2018. aasta uuringus avastasid psühholoogid siiski nüansi: 18-29-aastaste naiste truudusetus edestas mehi. Küpsematel naistel pole abielurikkumiseks aega, nagu selgus.

Teine näitaja, mis petmistes juba pikka aega soolisi erinevusi määras, on mässulise käitumise põhjused. Arvatakse, et mehed petavad suurema tõenäosusega seksuaalset mitmekesisust ja naised sagedamini rahulolematuse tõttu suhetega. Sel aastal ekspertide avaldatud Bostoni ülikooli küsitluse värskendus kõrvaldab tavapärase erinevuse. Nendel päevadel on truudusetuse sooline lõhe praktiliselt kadunud: mehed ja naised petavad sarnastel põhjustel ja sama entusiasmiga.

Huvitav on teada ekspertide arvamust selle kohta, miks naised petmise aktiivsust suurendavad. Mis nad seda teevad? Ja kuhu buduaariseikluste trend meid viib? Psühholoogid selgitavad Elle´s põhjuseid. Naised petavad:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles