Kodumaiste toodete eelistamine päästaks sõbra töökoha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduliidu juhataja Sirje Potissepp.
Toiduliidu juhataja Sirje Potissepp. Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht.
Toiduliidu juhataja Sirje Potissepa arvates on võti majanduskriisist pääsemiseks Eesti tarbijate käes, kodumaiste toodete eelistamine võiks päästa sõbra või sugulase töökohagi.

Potissepp ütles Vikerraadio saatele «Huvitaja», et praegu on käes aeg, mil tarbida Eesti toiduaineid, lennata Estonian Airiga, osta Eesti mööblit ja rõivaid. Kõige suurem turu kaitse on tema sõnul kodumaiste toodete eelistamine, importtooteid tarbides saavad kasu välisriigid.

Potissepa sõnul on Eesti elanikud vähemalt toidu kodumaist päritolu seni siiski tähtsaks pidanud, kuid olukord võib muutuda, kui Eesti turule jõuab odav importkaup.

See oht on Potisseppa hinnangul täiesti reaalne – Eesti tootjad on maailma suurte kontsernidega võrreldes ikkagi väikesed ja siinne tooraine liiga kallis, et hinna osas konkurentsi pakkuda. Suurem on risk nendes kauplustekettides, mis ei kuulu Eesti ettevõtjatele. Oht on seda reaalsem, mida rohkem inimesed hindu vaatavad ja säästa püüavad.

Potissepp tõi kodumaiste toodete eelistamise osas hea näitena välja Soome, kus inimestele on juba aastakümneid sisendatud, et tuleb tarbida kodumaist kaupa. Nad saavad aru, et aitavad sellega eelkõige iseennast ja sõpru-tuttavaid, kes tootmisharudes töötavad, ütles Potissepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles