Kolm ettevõtlikku ühe pere naist, Katarina, Hanna ja Kadrin, on käima lükanud ääretult tänuväärse ettevõtte RingKarp, mis võimaldab restoranidel ja klientidel üheaegselt pakendireostuse vähendamisse panustada.

«Esmalt inspireeris meid muidugi isiklik vajadus,» kirjeldas Katarina. «Soovimata ühekordseid pakendeid kasutada, käisime restoranidest kohapealt toitu kaasa ostmas. Kui teadsime, et oleme kuskile minemas, pistsime karbid kotti, aga kui näiteks ootamatult koogiisu tekkis, ei olnud tihtipeale oma karpe kaasas. Samuti ei olnud toidukohad kuigi õnnelikud, kui pidid toitu iga kord erineva kuju ja suurusega nõudesse sättima. Lisaks nende mõistetav hirm ristsaaste ees.»

Detsembris avastasid tegusad naised, et on õhtusöögilauas oma plaanist järjest enam rääkimas ja märtsikuus alustasid juba RingKarbi pilootprojektiga. 

Prügivabad valmistoidud on võimalikud
Süsteem on geniaalselt lihtne. Söögikohast saad pandiraha vastu pakendi, mille tagastad ükskõik millisele süsteemiga liitunud toidukohale, saades vastu uue ringkarbi või kogu pandiraha. Keskkonnasäästlik süsteem on kliendile tasuta ja restoranidele soodsam, kui ühekordsed nõud.

Kommentaarid
Copy