Eesti aktiivseim ja tegusaim loomade kaitsja tõdeb, et kahjuks pole siiamaani tekkinud ühest arusaamist, mis on looma julm kohtlemine. «Kas looma põlema panemine on julm kohtlemine?» küsib ta. «Kas haamriga pähe tagumine on julm kohtlemine?» Jah, selliseid asju tehakse. Lemmik avaldab uuesti Postimees Nädalas kevadel ilmunud hingekriipiva loo.

Alustame kõige karmimast. Mis on julmim tegu, mida oled loomade vastu näinud või millest kuulnud?

Neid on kümneid ja kümneid, aga võtame eelmisest aastast ühe kassi ja rebase kolju lömastamise haamriga. Rebase tappis Hiiumaa vallaametnik, see sai väga palju meediakajastust. Kassi lugu juhtus Haapsalus, kus kass pandi algul veetünni, aga ta ei uppunud ära, ja pärast taoti talle haamriga pähe. Need on mõlemad vastikud, jõhkrad lood ja et sellega hakkama saada, pead olema vastavat tüüpi inimene.

Ometi pääsesid mõlemad mehed peaaegu puhtalt. Neile tehti ainult väikene rahatrahv. Ma ei ole ammugi seda meelt, et kõik peaks vangi panema. Nii palju vanglaid ei jõutaks ehitada ja vangla ei ole ka kõige parem ümberkasvatuse koht. Aga leebe rahaline karistus – mis signaali annab see ühiskonnale?

Kommentaarid (6)
Copy