Planet Spordi asendumine MyFitnessiga tekitas nurinat

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planet Sport.
Planet Sport. Foto: Laura Oks/Postimees

Pärast seda, kui MyFitnessi spordiklubide kett Tallinnas Kristiines tegutsenud Planet Spordi ruumid üle võttis, on treenijate seas olnud kuulda nurinat, et nii rühmatreeningud kui ka riietus- ja duširuumid on ülerahvastatud. 

Üks naisterahvas kurtis näiteks spordiklubi Facebooki lehel, et 1,5 ruutmeetri suurusel pinnal peab end korraga riietama neli naist ning rühmatreeningutes «istutakse üksteise kukil».

«Kui just enne trenni lõppu saalist sajaga välja ei torma, tuleb seista 20 teise naisega duširuumis ootejärjekorras. Saunast ärme räägigi. Selliseid järjekordi ja ootamist polnud isegi vanal heal Vene ajal ühissaunades. Spinnisaal on hetkel ainuke ruum, kus on ratta ümber õhku ja võimalik trenni teha ilma, et keegi peale astuks, hingaks ja vastu nühiks,» kirjeldas ta.

Askembla Asset Managementi partner ja MyFitnessi spordiklubide keti juhatuse esimees Erkki Torn selgitas Naine24.ee’le, et MyFitness Kristiine avamine jaanuari alguses sattus täpselt ajale, mil treenijad on alati kõige aktiivsemad.

Aasta alguses, jaanuaris-veebruaris on tema sõnul alati rohkem uusi liitujaid kui teistel kuudel, Kristiine puhul võis aga ülerahvastatuse tingida lisaks ka inimeste huvi uue spordiklubi vastu.

Küll aga tunnistas Torn, et klubi tegi vea, lubades rühmatreeningutesse korraga liiga palju rahvast. «Loomulikult on kommentaarid adekvaatsed, aga midagi katastroofilist ei olnud. Saalid on seal suured, mis on iseenesest hea, aga panime alguses liiga suure mahutavuse,» tõdes ta. Nüüdseks on treeningutesse lubatavate inimeste piirarvu vähendatud.

Samal ajal on tunniplaani lisatud rohkem erinevaid rühmatreenguid, et liikmetel oleks suurem valikuvõimalus nii stiilide kui ka toimumisaja poolest. Mis peaks tähendama seda, et klubi külastajad jaotuvad ühtlasemalt ära eri treeningutesse ja külastusaegadele.

Et endise Planet Spordi rendipindu kasutusele võttes tehti vaid rebränding - vahetati logod ja lisati juurde treeningvahendeid -, kuid remonti ei tehtud, on nüüd vajaduste selgudes hakatud suurendama riietusruumide pinda ja kappide arvu. Ehitustööd käivad, kuid klubi lahtiolekut see Torni sõnul ei sega.

Samuti märkis ta, et rühmatreeningute ja jõusaali täituvust jälgitakse igapäevaselt ning vastavalt sellele korrigeeritakse ka tunniplaani ja muid tegevusi.

Torn ei osanud öelda, kui paljud Planet Spordi varasemad liikmed uues MyFitness Kristiines treenimist jätkavad, küll aga on mittesiduv leping ja mõningane hinnalangus toonud tema sõnul viimasel ajal keti klubidesse palju uusi liikmeid, kellest osa polnud kunagi fitnessklubi isegi külastannud, kuid on nüüd saanud esimese postiivse kogemuse ja jäänud tervislike eluviiside juurde.

Ka ütles Torn, et kõik endise Planet Spordi treenerid jätkavad uues klubis, paljud neist annavad trenne ka teistes MyFitnessi klubides. Osa treenereid aga kattus My Fitnessiga juba ennegi, näiteks on üks sellistest treeneritest Martin Kõrv.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles