Kümme stereotüüpset abielulõhkujat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud lahutused saavad alguse sellest, et suhtesse tungib keegi kolmas, kes on abielu purunemise ajendiks. Ikka on neid, kes alustavad abielu parandamise ja turgutamise asemel suhet kellegi uuega.

Lahutusadvokaat Marilyn Stowe selgitas portaalis Huff Post, et on oma kolmekümneaastase töökogemuse juures märganud, et pea alati mahuvad armukesed teatud sildi alla. Ta lisas, et uue suhtega alustamine abielu ajal ei ole kunagi hea mõte, sest uus suhe tundub sagedasti keelatuna palju erutavam, kui see tegelikult on.

Treener

Treenerid kuulavad oma klientide muresid nagu terapeudid ja flirdivad nendega, et teenusest ei loobutaks. Isikliku treeneri käe all areneb usaldus, ta näeb sind intiimses olekus. Kui ka endorfiinid tulevad mängu, võib suhe kergesti üle käte minna.

Kolleeg

Me veedame tööl rohkem aega kui kodus, seega on loomulik, et ühiste katsumuste läbi võib tekkida side hooliva ülemuse, seksika sekretäri või erutava uue meeskonnaliikmega. Kolleegid mõistavad üldiselt paremini meie igapäevaseid muresid ning tööle tulles on nende välimus viimistletud. Tööpinge ja seksuaalne pinge on omavahel tihedalt seotud.

Võõramaalasest ettekandja või baarman

Puhkuseklišee on üllatavalt levinud. Kodust eemal veedetud aeg võib mõjuda kui teise eluna. Glamuurne ja eksootiline võõramaine elu võib ahvatleda armuafäärini, mis võib tungida ka halli igapäevaellu ja lõhkuda abielu.

Tööline

Naistele meeldivad mehed, kes ei karda oma käsi määrida. Karjäärinaistele tundub afäär ehitaja või torumehega põnev, kuid ka mehed ei ole sellest patust puhtad, pettes abikaasat naissoost abitöölisega.

Noorem modell

Me kõik teame seda, kuidas keskeakriis mehi mõjutab. Kes ostab uue auto, kes hakkab hoogsalt trenni tegema ja laseb endale uue soengu. Muidugi on ka neid, kes vahetavad oma naise noore tibi vastu välja, et tunda end taas noore ja atraktiivsena.

Sõbra naine või mees

Ei pane ju imestama, et meie sõbrad otsivad endale samasugust partnerit kui meiegi. Ühised koosviibimised viivad lähedase suhteni. Piisab aga keerulisest perioodist abielus, kui sõbrast võib saada midagi enamat, sest suhte keelatus võib samuti ahvatlevalt mõjuda.

Vana kirg

Tänapäeval on suhtlusmeedia kaudu väga lihtne ühendust pidada endiste kaaslastega. Veebis flirtimine ja vanade aegade meenutamine võib viia millegi enamani.

Traumapartner

Inimesi seob sageli ühine traumaatiline kogemus. Näiteks avarii, haigus või kas või katkises liftis kinniolemine. Suhe võib tekkida emotsionaalse sideme najal.

Koopia

Lahutusadvokaat on märganud, et paljud lahutajad kritiseerivad hirmsasti oma abikaasat ja räägivad särasilmselt uuest armastusest. Kui ta aga uut partnerit kohanud on, tuleb välja, et too on vana täpne koopia. Inimesed ise ei märkagi, et nad on harjumuse ohvrid.

Fantaasia

Aastaid kestnud keerulise ja raske abielu puhul võib ühel partneritest tekkida suhe kellegi muretu ja probleemivabaga, kellelt oodatakse suurt tulevikku, ilma südamevalu ja probleemideta. Arvatakse, et lahutusega lõpevad kõik mured. Kui aga afäär on läbi ja suhe muutub tavaliseks, ei ole see enam erutav ning kõik langeb taas koost.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles