KÖÖGINIPP ⟩ Selle meetodiga saad toasooja veini 7 minutiga joodavaks jahutada

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kuidas vein kiiresti joomiskõlbulikult jahedaks muuta?
Kuidas vein kiiresti joomiskõlbulikult jahedaks muuta? Foto: Pexels

Paljud veinid on kõige maitsvamad ja nauditavamad just jahutatult, ent vahel juhtub, et unustad veinipudeli enne jooma hakkamist külmikusse pista. Õnneks aitab järgmine nipp sul joogi vähem kui kümne minutiga maha jahutada!

Mõte toasooja valge või vahuveini joomisest ei eruta ilmselt mitte kedagi, samuti läheb nii kaduma vähemalt pool maitsenaudingust. Kuid Samantha Weiss jagab portaalis Food 52 lihtsat nippi, mille ühe veinipoe müüja talle ette pani. Meetod pole ka eriti keeruline, vaja on vaid (paber)käterätikuid ning sügavkülma.

Nimelt tuleb käterätikud veega märjaks teha, pudeli ümber mässida ning see sügavkülma visata. Seitsme minutiga peaks vein olema vähemalt joodav. Weissi katsetas nippi kõigepealt liitrise rosé peal, kui suurema pudeli puhul jäi vaid seitsmest minutist väheks - vahuvein oli vaid pisut jahe. Naise sõnul tuleb liitrise pudeli jaoks varuda vähemalt 14 minutit. Ka võib tekkida probleem sellega, et paberist kätekuivatusrätikud pudeli külge jäätuvad või on neid sealt tüütu eemaldada.

Trikki teistkordselt 750-milliliitrise veinipudeli ning riidest käterätikuga korrates sai ta parema tulemuse. Käterätik tuleb vee all võimalikult märjaks teha ning seda ei tohi välja väänata. Sellisel juhul väljub pudel sügavkülmast seitse minutit hiljem piisavalt jahutatuna (kuid siiski mitte otseselt külmana), et seda saaks kohe juua. Kindlasti on selliselt jahutatud jook naise sõnul nauditavam, kui ta oleks olnud soojalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles