Spirulina on küll tervislik supertoit, ent liialdades võid mürgistuse saada

Spirulina on omapärase maitsega supertoit. FOTO: Shutterstock

Spirulina pulbrit valmistatakse sinivetikatest. Seda peetakse supertoiduks, kuna spirulina pakatab olulistest vitamiinidest ja mineraalidest. Jagame teiega põhjuseid, miks võiks spirulinat iga päev tarbida.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Spirulina on filamentsete tsüanobakterite perekonda kuuluv sini-rohevetikas, mis kasvab soojades mageveekogudes. Spirulina sobib tarbimiseks nii inimestele kui loomadele ning seda on suure proteiinide ja vitamiinide sisalduse tõttu juba ammusest aegadest toidulisandina tarvitatud.

Sageli aetakse spirulinat segamini vetikaliigi klorellaga. Peamine erinevus on see, et spirulina on tuhandeid aastaid vanem ning sellel puudub tugev rakukest.

Tagasi üles
Back