VEINIEKSPERDI JUHISED ⟩ 8 lihtsat nõksu, mille abil ka algaja veinifänn endale maitseva joogi valib

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Veini valimine ei pruugi olla kerge, kui need juhised aitavad hädast välja ka algaja veinisõbra!
Veini valimine ei pruugi olla kerge, kui need juhised aitavad hädast välja ka algaja veinisõbra! Foto: Pexels

On palju selliseid inimesi, kes küll naudivad veini joomist, ent ei pruugi osata täpselt öelda, mis neile ühe või teise viinamarjarüüpe puhul täpselt maitseb. Kohe kindlasti ei nimetata end veiniinimeseks ning poes sirutatakse käsi enamasti juba teada-tuntud pudelite poole, mis ennast tõestanud on.

Tavaliselt pole sellised inimesed ka väga süvenenud erinevatesse viinamarjasortidesse või veinipiirkondadesse. Nad võivad küll teada, mis neile veini juures meeldib, ent nad ei pruugi osata seda sõnastada või tea täpselt, miks mõni vein neile nii eriliselt hästi maitseb. Pealegi - veinide maailm on ju väga keeruline. Või siiski mitte?

Hea uudis on see, et tavalise veininautlejana ei ole tegelikult üldse keeruline oma maitsest rohkem teada saada ning selleks on vaja teha vaid mõned lihtsad sammud. Pole vahet, kas sa lihtsalt ei tea veinist väga palju või oled alles viinamarjarüüpe nautimise tee alguses, igal juhul tasub pisut oma veiniharjumuse üle järgi mõelda. Oma maitse parem tundmine aitab sul veiniriiulite vahel paremini orienteeruda, oma raha eest paremat kvaliteeti saada ning inimesed, kes naudivad veini koos toiduga, oskavad peale järgneva listi läbi lugemist järgmise õhtusöögi kõrvale kindlasti veelgi paremini sobiva veini valida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles