Kadri Tali: puhata ma ei oska

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Tali.
Kadri Tali. Foto: SCANPIX

Kadri Tali (39), kel täitub paari kuu pärast esimene aasta ERSO direktori toolil, otsib tasakaalu töö- ja pereelu vahel, kahe poja ja orkestri vahel, kirjutab ajakiri Naised.

Kadri usub, et naisi on tippjuhtide kohal küll üha rohkem, kuid et neid kõrgetel positsioonidel endiselt meestest vähem töötab, on naiste enda valikutes kinni.

«Naised võib-olla ise ei taha ja takistuseks on naiste märksa suurem empaatiavõime. Sa tahad inimestele vastu tulla, nendega arvestada. Tippjuhtidele on omane üsna hea kalkuleerimisvõime. Pidevalt pragmaatilisuse ja empaatiavõime vahel opereerida on raske. Võib-olla on naised piisavalt arukad, et edale selliseid asju mitte kaela võtta,» arutles ta.

Samuti tunnistas Kadri, et veel on naistele ja temale endale omane oskamatus end asjade vahel jagada - tööl olles tuntakse hingepiinu, et ei olda laste juures, ja vastupidi. Samas pole ta ise pidanud enda sõnul elus millestki loobuma ning on suutnud oma tööle täielikult pühendudes olla ka kahe toreda poisi ema ja väga toetava abikaasa naine.

Kuid mida Kadri ei oska, on puhkamine - puhkused kipuvad tal alati töiseks muutuma. «Isegi öösel ärkan üles ja panen paberi peale kirja, mida homne päev võib tuua, mida võiksin veel teha, millisest mõttest võiks saada väärt idee.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles