Külmem ilm vähendab lapse surnult sündimise ohtu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uurijad on leidnud seose kõrgema temperatuuri, surnult sündimise ja lühema rasedusaja vahel, kirjutas sciencedaily.com.

QUTi tervise ja biomeditsiiniliste uuenduste instituudi professor Adrian Barnett juhtis uurimust, mis analüüsis surnult ja enneaegselt sündinuid nelja aasta jooksul alates 2005. aastast. Kokku tuli 101 870 sündi ning 653 ehk 0,6 protsendil sündis laps surnult.

«Me leidsime, et välise temperatuuri tõusmisel suurenes ka nurisünnituse oht. Temperatuur mõjutas last kõige enam raseduse 28. nädalani,» ütles Barnett. «Meie hinnag on, et 15 kraadi juures on 353 surnult sündi 100 000 raseduse kohta, kuid 23 kraadises soojuses on saja tuhande raseduse kohta juba 610 nurisünnitust!»

Soojem temperatuur suurendas ka enneaegselt sündinud laste arvu, mis omakorda võib lastele kaasa tuua pikaajalisi haigusi. Fakt, et raseduse ajal peaksid naised hoiduma kuumast vannist ja isegi mullivannist ning vältima ülekuumenemist, on juba laialt levinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles