USA naissõdurid said soengulahingus esimese võidu

Marju Ränk
, Toimetaja
Copy
Varasemate reeglite järgi pidid kõik naised oma juukseid krunnis kandma. See aga tegi kiivri kandmise ääremiselt ebamugavaks.
Varasemate reeglite järgi pidid kõik naised oma juukseid krunnis kandma. See aga tegi kiivri kandmise ääremiselt ebamugavaks. Foto: Shutterstock

Ameerika naissõduritel lubatakse uute reeglite kohaselt hakata veebruari lõpust kandma erinevaid juuksestiile, mis on osa püüdlusest parandada rassilist ja soolist võrdõiguslikkust kogu teenistuse jooksul.

Kõrgem juhtkond kiitis eelmisel kuul heaks uue poliitika, mis lubab naistel raseerida oma pead, kanda juukseid hobusesabas või teistes soengukombinatsioonides. Uued jooksehooldusstandardid jõustuvad 25. veebruaril koos vormiriietuse kandmist reguleeriva määrusega.

Ameerika seersantmajor Michael Grinston ütles teisipäeval ajakirjanikele, et muudatused olid tingitud sõdurite tagasisidest. Tema sõnul kirjeldasid paljud naised juuksehooldusega seonduvaid raskuseid, millega nad silmitsi seisid. Eriti kurtsid nad endist poliitikat, mis käskis pikad juuksed krunni panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles