Kui otsid kõige tõhusamaid logistikalahendusi, vali usaldusväärsed partnerid

Copy
Foto: BLS

E-kaubanduse kiire kasv viimase paari aasta jooksul on viinud selleni, et logistika on muutunud mitmete ettevõtete jaoks tõeliseks väljakutseks. Järsk tellimuste arvu kasv innustab ettevõtjaid otsima tõhusamaid lahendusi, et kaubavooge hallata ning mitte ainult tarnijaid, vaid ka logistikapartnereid vastutustundlikult valima. Millal ja millised logistikateenused valida, et jätkata oma äritegevust võimalikult efektiivselt?

Traditsioonilise ostlemise asendumine e-kaubandusega tähendab enamat, kui ainult toodete väljapanemist e-poe riiulitele. E-kaubanduse eksperdid ütlevad, et logistika ja kaubavoogude haldamine ning toodete ladustamine peaksid saama hoopis rohkem tähelepanu. Nõudluse kasv toob kaasa suuremad kaubakogused, kuid tellimuste suurem arv ei suurenda laopindu.

Laoteenused – et ettevõte saaks keskenduda põhitegevusele

Oma äri internetti viimisel ja maksimaalse kasvu tagamisel mängib olulist rolli usaldusväärne koostööpartner, kes saaks pakkuda efektiivset laoteenust.

Laoteenuste paketid hõlmavad toodete peale- ja mahalaadimist, ladustamist, väljastamist ja vastuvõtmist, sorteerimist, kokkupanekut, sildistamist, dokumentide ja arvete koostamist. Sellised sisse ostetud teenused tagavad toodete hoolika haldamise ja jälgimise ning säästavad palju väärtuslikku aega.

Enne laoteenuseid pakkuva koostööpartneri valimist tuleks arvesse võtta lao geograafilist asukohta, võimalust valida erinevate temperatuurirežiimidega ladusid, laoruumi üürihinda ning kindlaks teha, et on olemas nii lühiajalise kui pikaajalise ladustamise võimalus.

3PL teenused – kui soovid oma äri efektiivselt laiendada riigisiseselt

Laoteenused üksi ei pruugi olla piisavad maksimaalse efektiivsuse ja äri kasvu tagamiseks. Tänu suurenenud veebitellimuste arvule on tänapäeva üks kõige nõutumaid logistikateenuseid 3PL. Need teenused ei sisalda ainult toodete ladustamist, vaid ka toodete täielikku ettevalmistamist: alates kokkupanekust, pakendamisest ja sorteerimisest kuni kliendile kohaletoimetamiseni.

3PL teenused aitavad ettevõttel kasvada ning muutuda efektiivsemaks. Paketis sisalduvaid teenuseid võib vajadusest sõltuvalt valida ka ükshaaval. Näiteks valides ainult toodete ladustamise, vastuvõtmise, arveldusdokumentide koostamise ja klientide juurde kohaletoomise. Spetsialistid rõhutavad, et 3PL teenused on justnagu kingitus äri edasiarenduseks ning tulevikus hakatakse neid aina ulatuslikumalt kasutama, sest see on kõige efektiivsem viis erinevate logistikaprotsesside optimeerimiseks.

Ekspedeerimisteenused – kui plaanid äri edasi arendada väljaspool Eestit

Kui tekib vajadus laiendada äri mitte ainult kodumaal, vaid ka välisturgudel, siis ei piisa enam kohalikule logistikale keskendumisest. Sellisel juhul tuleks valida ekspedeerimisteenus. Ekspedeerimine on teine terviklik logistikateenus, mis ei hõlma endas ainult toodete transportimist punktist A punkti B, vaid samuti näiteks kulleri otsingut, optimaalse marsruudi haldamist, sõidukite valikut vastavalt transporditavate toodete omadustele, dokumentide ettevalmistamist ja teise riigi maksusüsteemiga arvestamist ning veose jälgimist.

Kaupade kohaletoimetamine väljaspool oma riiki on märkimisväärne samm äri arengus, seega on väga oluline valida logistikapartner vastutustundlikult. Toodete transportimisel tuleks arvestada võimalike temperatuurirežiimide erinevustega, keskmise kohalesaabumise ajaga, saadetiste arvuga ja edasitoimetamise suundadega.

Distributsioon - neile, kes seisavad silmitsi toodete kohaletoimetamise väljakutsete ja turundamisega

Distributsioon on vajalik nii uute toodete turule toomisel kui igapäevase logistika puhul. Distributsiooniteenused on näiteks toodete edastamine ühest laost erinevatesse kauplustesse, kaupade asetamine müügikohtadesse ning samuti turundusteenused. Kasvavad ettevõtted vajavad sageli partneri lisakäsi, mis aitavad kiiresti tooteid edastada mitte ainult tootjalt kauplustesse vaid ka lõppkasutajateni. Toodete toimetamine tarbijateni tähendab keerulist logistikat, mis toimib kõige paremini integreeritud süsteemina. See aitab hallata kaubavoogusid sihipäraselt ja efektiivselt.

Kogu logistika ühelt pakkujalt

Efektiivne logistika on keeruline erinevate, kuid üksteisest sõltuvate teenuste kompleks. Seetõttu soovitavad eksperdid neile, kes soovivad oma ettevõtet laiendada, valida kogu logistika ühelt pakkujalt. See on üks olulisi samme, mis võimaldab seada kõrged sihid maksimaalsete tulemuste saavutamiseks. Usaldusväärne ja innovatiivne logistikapartner loob ettevõttele suured eelised, tagades kõikide logistikaprotsesside ladusa kulgemise. Seega on väga oluline hinnata põhjalikult oma ettevõtte vajadusi ja leida nende jaoks kõige sobivamad lahendused. Usaldusväärsetes kätes logistika on üks oluline ettevõtte edu faktor.

Copy
Tagasi üles