Kuidas juukseid õigesti pesta?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik meist on duši all olles autopiloodi peal ega mõtle oma liigutusi väga läbi. Siiski on mitmeid punkte, millele peaksime tähelepanu pöörama, kui tahame terveid ja säravaid juukseid.

Herbal Essencesi stilist Charles Baker Strahan jagas portaalis shine.yahoo.com reegleid ja nõuandeid juuste hooldamiseks ja nende pesemiseks.

Iga päev võib pead pesta küll, kuid see pole vajalik. Kõik sõltub sinu juukse struktuurist ning su tegevustest. Kui käid igal hommikul jõusaalis, siis on loomulik, et juukseid igal hommikul ka pesed. Lokkis ja tihedamad juuksed võivad puhtana püsida kauem ning nende igapäevane pesemine pole vajalik.

Kammi juukseid enne pesemist. Märjad juuksed on palju õrnemad kui kuivad, mistõttu on soovitav juuksed enne pesemist ära kammmida.

Vali endale õige šampoon ja palsam. Poes on pesemisvahendite valik lai ning sa peaksid valima šampooni ja palsami just oma juuksetüübi ja tekstuuri järgi. Erinevus juuksetüübile sobiva ja mittesobiva šampooni ning palsami kasutamisel on hästi tuntav!

Kasuta vähem, kui arvad vaja minevat. Kerge tekstuuriga juuksed vajavad väikest kogust, et puhtaks ja palsameeritud saada. Paksemad juuksed vajavad muidugi natuke rohkem toodet, kuid siiski on see üldjuhul vähem kui inimesed kasutavad. Sama teema on ka viimistlusvahenditega – liigne kogus muudab juuksed rasvaseks ja raskeks.

Soe on parem kui kuum. Eriti talvel armastavad inimesed väga sooja vett, kuid liiga kuum vesi kuivatab nahka ja juukseid. Jää sooja vee juurde!

Kanna šampooni ja palsamit juustele erinevalt. Šampooni kanna juuksejuurtele ja alles seejärel pese puhtaks ka juukseotsad. Palsamit tuleks kasutada aga vastupidiselt – põhirõhk peaks minema juuste otsele ning väiksem kogus juurtele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles