Kinnitatud: toidu muudab maitsvaks armastus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige paremini maitsevad toidud, mille on valmistanud lähedane või armastav inimene ning seetõttu lisanud sinna ka salajast komponenti – armastust.

Nüüd on ka teadlased oma eksperimentides konstanteerinud, et armastusel on võimu mõjutada meie maitse- ja valuaistinguid, muutes armastatud inimese poolt tehtud toidu maitsvamaks ja hooliva haiglatöötaja süsti valutumaks, kirjutas teadus.err.ee.

Inimeste kogemusi uurinud teadlaste meelest on inimeste tajutud aistingud sõltuvad sellest, millise inimesega seotult neid aistinguid kogetakse. «Viis, kuidas me tunnetame teise inimese kavatsusi, muudab seda, kuidas me füüsilist maailma kogeme,» selgitab professor Kurt Gray.

Uurimistöö tulemused, mis avaldatakse ajakirjas Psychological and Personality Science, viitavad, et inimeste aistingud on suurel määral mõjutatud meeleseisundist ja seotud kaaslase käitumise tõlgendusega - heasoovlikkust väljendav käitumine tekitab ka meeldivamaid füüsilisi aistinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles