Pisitüdruk jäi bussist väljudes ukse vahele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna autobussikoondise liinibussid.
Tallinna autobussikoondise liinibussid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Lasteaiast koju sõitnud pisitüdruku käsi jäi reede õhtul Tallinnas bussiukse vahele, kui ta isa üritas teda bussist välja aidata.

«Ma sain ise vaevu maha, kui uksed kinni löödi ja minu käsi jäi ukse vahele,» rääkis reede õhtul kolmveerand viie paiku Tallinnas Laulupeo peatuses bussiga nr 31 toimunud vahejuhtumist Harry Lahtein.

Mehe sõnul ei hakanud ta kätt ukse vahelt ära tõmbama, sest pelgas, et buss sõidab ära. Bussijuht avas korraks uksed, aga enne veel kui mees jõudis oma kolme-aastase tütre maha aidata, sulgusid uksed taas ning seekord jäi ukse vahele lapse käsi. Kui inimesed bussis ja peatuses lärmi tõstsid, siis hoidis bussijuht ust nii kaua lahti, et mehel õnnestus laps bussist välja aidata.

Lahteina sõnul ei olnud tol hetkel väljujaid nii palju, et nad oleksid lapsega võinud jääda märkamata. «Esiuksest väljus keegi ning meie (tagumise ukse juures –toim), aga buss oli suhteliselt tühi,» rääkis Lahtein.

Vahejuhtumist ärritunud isa tahtis bussijuhiga rääkida, kuid see tal ei õnnestunud. «Ma väljendasin ennast üsna selgesti bussijuhi suunas, aga ta kehitas õlgu ja hoidis esiust kinni ning sõitis lihtsalt minema.» Lahtein lubas vahejuhtumi kohta kindlasti esitada ka kaebuse Tallinna Autobussikoondisele.

Autobussikoondise pressiesindaja Sirje Rohu sõnul rääkisid nad asjaolude tuvastamiseks bussijuhiga. «Tema seletuse kohaselt tekkis bussil õhusüsteemi häire, mille tagajärjel ei reageerinud bussi uksed peatuses enam nuppudele,» ütles Roht. Bussijuhi väitel tekkis seetõttu olukord, kus tagumine uks liikus avanemise käigus mitu korda edasi-tagasi ja uks läks kinni hetkel, kui isa koos lapsega oli bussist väljumas.

«Kahjuks tuleb tõdeda, et tehnilise rikke tõttu tekkinud olukorra lahendamine oli bussijuhi poolt saamatu ja ebaprofessionaalne,» lausus Roht ning lisas, et ettevõte vabandab reisija ees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles