Mehed muutuvad naistele mõeldes rumalamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole saladus, et meessugu on rumal ja teadmatu, kui tegemist on naistega, kuid nüüd on teadlased avastanud, et ka lihtsalt naise nime ütlemine võib mehe rumalamaks muuta, kirjutas yourtango.com.

Psühholoog Johan Karremans ja uurimuse autor Sanne Nauts tegid 71 mehe ja naise seas katse, kus palusid kõigil kiiresti kirja panna nimi, mida nad kuulsid. Selgus, et naiste kognitiivsed oskused ei olnud mõjutatud sellest, mis soost nimi esines. Meeste puhul oli aga teisiti – pärast naise nime kuulmist nende aju ei töötanud täisvõimsusel.

Teise testi ajal öeldi katsealustele, et mees või naine saadab neile mobiilse sõnumi. Isegi kui sõnumeid ei saadetud, läksid mehed pabinasse. Kuigi meeste rumalamaks muutumine naise nime kuuldes või sellele mõeldes pole selge, seletab Nauts, et mehed võivad omistada neutraalsetele situatsioonidele naistest palju kergemini seksuaalset alatooni.

Paljud naised kindlasti ei teagi, et neil meestele selline mõju on. Kiiresti erutuvatel meestel tasuks tasakaalu säilitamiseks kaaluda joogat või mõne rahustava tee joomist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles