Kuidas tulla toime rahaga eputava sõbraga?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suured palgad, preemiad ja boonused on küll toredad, aga kui sõber pidevalt nendega uhkustab, siis ajab ikka närvi küll. Kuidas selliste inimestega viisakalt hakkama saada, õpetab savvysugar.com.

Ühelt poolt on tore, kui sõbral läheb hästi ja tahaks rõõmustada koos temaga, kuid edu pidev nina alla hõõrumine ja rahaga uhkustamine muutub ruttu ebameeldivaks.

Klassikaliselt viisakad ja stiilsed viisid, kuidas eputajaga toime tulla:

Tee talle kompliment

Oled sa kuulnud väljendit «sõbralikkusega tapmine»? Siin see kehtib ka. Su sõber ehk ei tahagi su tundeid haavata, ta võib lihtsalt enda saavutuste üle nii uhke olla. Ehk ei saa ta piisavalt tunnustust või tähelepanu? Paar head sõna ja komplimenti võib olla kõik, mida ta ihkab ja neid pakkudes võivad uued teemad kiiremini tulla.

Kui ta hakkab võistlema, ignoreeri teda

Üldjuhul tunned sa ära, kas sõber kelgib niisama või tahab sinuga võistelda. Kui ta tahab võistelda, siis soovib ta teada saada, palju sa ise palka saad ning palju miski asi maksis. On ta siis kade või mitte, lapsik käitumine on see igal juhul ja sellega ei tohiks kaasa minna. Ignoreeri võistluslikku momenti, tee talle kompliment tema edu kohta ja vaheta teemat.

Ära koorma teda oma rahamuredega

Kui sõber hakkab oma finantsilise eduga hooplema, siis on kerge muutuda tigedaks ja kadedaks. Siiski pole hea mõte hakata rääkima oma rahalistest raskustest kohe pärast seda, kui ta on rääkinud oma hiljuti ostetud kallitest kingadest. Oota õiget momenti oma muredest rääkimisest, sest vastasel juhul muutud kiiresti vinguvaks naiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles