VIDEO ⟩ Moelooja Perit Muuga tõi moelavale moodsamas kuues ürgse rabanaise

Naine
Copy

Täna kell 19 esitles moelooja Perit Muuga oma kõige uuemat kollektsiooni «Vaikuse pelgupaik». Esilinastus leidis aset ka Sõbranna portaalis ning seda saad siitsamast ka järgi vaadata.

Perit Muuga kollektsioon viis vaataja otse omadega rappa ja seda üldsegi mitte piltlikus mõttes. Rabal asunud moelaval olid kohal kõik – kidurad puud õhtuvalguses, pehme sammal jalgade all vetrumas, mustavad veesilmad vastu helkimas ja mõrkjas sookailu lõhn ninna tungimas – midagi müstiliselt ürgset, millesse end unustada.

Miks just raba?

«Raba on olnud läbi aegade rahu ja mõtiskluste koht. Samuti sõjaajal pagemise koht, vaikne pelgupaik. Rabasse ei saanud niisama minna, salakavalaid laukaid pidi tundma ja loodust tunnetama. Soodest on läbi ajaloo räägitud ka hirmujutte. Ürgvanadel rabadel on rahvalugudes oluline roll kanda. Sellel oli ka praktiline kaalutlus, sest kardeti, et lapsed võivad pahaaimamatult rabasse uppuda. Seepärast hoiatati neid juba varasest east sookoletiste ja vetevaimude eest. Nõnda said õudsed lood aina hoogu juurde ja tekkisid üha uued muistendid,» põhjendas moelooja oma valikut.

Moelooja Perit Muuga tõi moelavale moodsamas kuues ürgse rabanaise
Moelooja Perit Muuga tõi moelavale moodsamas kuues ürgse rabanaise Foto: Siiri Kumari

Litritest villani, mugavast kleidist pükstükini

«Vaikuse pelgupaik» äratab müstilised sookaunitarid pikast unest ja muudab muinasjutu reaalsuseks. Kaunid murtud toonid, abstraktsed maalähedased mustrid ja erksad loomaprindid moodustavad harmoonilise terviku. Naturaalsed trikotaažkangad, karune vill, kehahellitavad karvased ja mahulised tekstuurid ning sillerdavad litrid mähivad kandja pehmesse unistusse.

Mugavad kleidid, seelikud, pluusid, püksid ja pükstükk sobivad hästi nii kodus diivanil mõnulemiseks kui ka kohvikusse või teatrisse. Metallihelk ja säravad litrid ootavad jõulu- ning aastalõpu pidustusi. Soojad kampsunid, mantlid ja keep on ideaalsed jahedateks sügisõhtuteks või talviseks pakaseks. Malbema vabama vormiga lõikeid tasakaalustavad metallist pandlad ja ketid, lisades kollektsiooni vanade eestlaste vankumatult tugevat karakterit. 

Vaata kindlasti ka esitluse videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles