Kaks suurimat viga, mida inimesed ingveriga teevad

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Sügisese aja üks lemmikumaid juurikaid on kindlasti ingver, millega saab hea meki anda nii roogadele kui ka tervistavatele napsudele ja teedele. Kuid kas sa oled harjunud ingverit enne kasutamist koorima?

Kui jah, siis oleks õige hetk ümber mõelda. Freundin märgib, et nagu enamikul köögiviljadel, on ka ingveril kõige parem ja kasulikum kraam peidus just koores ja koore all.

Ingver on põletikuvastase ja antibakteriaalse toimega, kuid mõjub kõige paremini just siis, kui koor on peale jäetud.

Tähtis on vaid vaadata, et ostetud vili oleks kvaliteetne ja orgaaniline, enne tarvitamist pese see sooja vee all.

On aga üks viga, mida inimesed ingveriteed valmistades teevad. Ingveritee jaoks ei tohiks seda kõigepealt rohmakalt tükeldada ja seejärel kuuma veega üle valada. Palju targem on viilutada ingver õhukesteks viiludeks, nii jõuavad teevette kõik väärtuslikud ained ja eeterlikud õlid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles