Tõsiasjad, mida abielunõustaja tahaks paaridele avameelselt öelda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielunõustajad näevad päevast päeva paare, kelle suhe vajab turgutust või nõustamist. Nõustaja peab olema diplomaatiline ja viisakas, kuid tegelikkuses on mitmeid asju, mida ta tahaks otsekoheselt välja öelda, kirjutas rd.com.

1. Ma armastan paare, kes ooteruumis tülitsevad. Vähemalt nad endiselt hoolivad üksteisest. Kui üks või mõlemad on ükskõiksed, on mu töö palju raskem.

2. Kui sa ütled, et su tunded  «pole enam südames», siis ma tean, et sa arvatavasti petad.

3. Mõnikord ma ütlen paarile: «Seks on järgmise sessioonini keelatud. Ärge katsuge üksteist!» Mida ma aga tegelikult loodan, on see, et nad «ebaõnnestuvad» ning tunnevad ühist mässumeelset tunnet.

4. See võib panna sind end paremini tundma, kui arutad oma abieluprobleeme hea sõbraga, kuid tegelikult muudab see olukorra halvemaks. Ära kunagi räägi kellegagi väljastpoolt oma abieluga seotud asjadest enne, kui sa pole neid oma abikaasaga arutanud.

5. Ma ei ütle kunagi paaridele välja, et ma ei saa aru, miks nad endiselt koos on. Selle mõtte saad välja lugeda mu lausest: «Te mõlemad peate tegema otsuse selle kohta, kas teie suhe töötab pikas perspektiivis või ei».

6. Mida ma soovin, et võiksin öelda? «Kasva suureks! Lõpeta vingumine! Hangi endale elu!». Kui ma tunnen sedamoodi, siis tean, et vajan puhkust.

7. Ära püüa mind veenda, et sina oled hea pool. Enamikus abieludes pole häid pooli.

8. Jah, sa peaksid minema magama, isegi kui oled vihane. Kui sa proovid lahendada kõik probleemid enne magama minekut, siis lõpetate mõlemad järgmisel päeval unevõla ja halvatujulisena. Selle asemel puhake end välja ja rääkige siis uuesti.

9. Kolm märki, et paarisuhe ei õnnestu: sõimamine, sõrmega näitamine ja kui üks või mõlemad partnerid ei ole nõus võtma väikestki osa vastutust endale tekkinud olukorra pärast.

10. Vahel kaks inimest küll armastavad teineteist, kuid neil on nii erinevad elustiilid, et mina soovitan neil elada kaksikelu. See kõlab kummaliselt, kuid mõne inimese puhul töötab.

11. Asi, mida enamik naisi ei mõista: mehed ei ole mõtete lugejad. Kui sa ei ütle talle, kuidas sa end tunned, siis ta ei saagi teada. Asi, mida enamik mehi ei mõista: kui sa oma naisele päeva jooksul tähelepanu ei pööra, siis ei pööra tema sulle voodis tähelepanu.

12. Kui ma küsin teilt, kaua suhtes probleeme on olnud, ja te vastate «kümme aastat», siis ei ole võimalik midagi parandada kümne minuti või kümne vastuvõtuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles