Näokarvadega ei pea leppima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi kogu meie nahka katavad pehmed karvakesed, on mõnel naisel udemed näol hormoonide või geenide tõttu veidi rohkem silmatorkavad kui teistel.

Tavaliselt on udemed näol tihedamad põskedel, lõuajoonel ja ülahuule kohal. Portaalis galtime.com jagati nõuandeid, mida teha, kui näokarvad on liiga häirivad ja soovid neist lahti saada.

Karvaeemalduskreemid

Kreemid on kindlasti kõige odavam lahendus ja valik on lai, kuid tundlikule nahale võivad karvaeemalduskreemid ärritavalt mõjuda. Tavaliselt kestab nende mõju ka kõigest kolm päeva, seega peaks neid puhta naha nimel kasutama üsna tihti.

Laserepilatsioon

Kui otsid efektiivsemat ja püsivamat lahendust, siis on laser hea variant. Kreemile vastandudes on see kindlasti tunduvalt kallim, kuid nahk püsib karvutuna umbes kuus kuni kaksteist kuud.

Tumedama naha või väga blondide karvakestega naistel soovitatakse spetsialistiga konsulteerida, kas nad saavad protseduuri läbida, sest neile ei ole see soovitav.

Tavaliselt sooritatakse lasereemaldust kuuajaste vahedega kuus kuni üheksa korda, et saavutada püsiv tulemus. Seejärel soovitatakse kord aastas käia «viimistlemas», et vurrukesi eemal hoida.

Elektrolüüs

See valik võib pakkuda püsiva tulemuse, kuid protseduur on pikk, valulik ja üsna kallis. Võrreldes laserepilatsiooniga võib elektrolüüsi teha kõigile olenemata naha ja karvade toonist, sest see ründab otse karvanääpsu, mitte pigmenti.

Kuna karvanääpsudega tegeletakse ükshaaval, võtab see protseduur väga kaua aega, kuigi tulemus on püsiv. Laseriga eemaldatakse umbes 40-80 protsenti karvadest, seega oleneb inimesest, kumb variant talle paremini sobib.

See, et näokarvad pärast eemaldamist kiiremini ja tihedamalt tagasi kasvavad, on müüt. Kui see oleks tõsi, siis saaksid ju kiilad mehed oma pead raseerides juuksed tagasi? Karvanääpse ei ole võimalik juurde tekitada, seega ei saa karvad tihedamini tagasi kasvada.

Kui raseerid oma karvu, siis lõikad nad vaid jalalt maha ning nad kasvavad kiiresti tagasi. Kitkudes kasvab ajapikku karvu tagasi järjest vähem.

Kaaludes karvaeemaldust, ära karda, et pead pärast habemega ringi käima ning uuri hoolikalt, milline variant just sulle kõige paremini sobib.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles