Suurimad seksimüüdid purustatud!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et tead seksi kohta juba piisavalt? Arva uuesti! Seksi kohta ringleb rohkem müüte, kui sa arvatagi oskad, kirjutas thirdage.com.

Bostoni meditsiiniline grupp lükkas ümber kümme suurimat seksiga seotud müüti. Alates sellest, kas suurus tõesti loeb, hõlmab list ka tuntumaid väärarusaamasid, mis linade vahel hullamisega seostub.

«On palju inimesi, kes ei ole teadlikud paljudest faktidest, alates füüsilisest naudingust ja keemiast lõpetades järglaste saamiseni,» ütles üks meditsiinigrupi arst Barry Buffman. «Teadlikkuse tõstmine ja tõeste faktide teadvustamine ei ole oluline ainult seksi pärast, vaid see tõstab ka sinu seksielu kvaliteeti ja nauditavust!»

Suurimad seksimüüdid on:

1. Hea seks tuleb loomulikult

Füüsiline keemia ja tõmme, mida sageli televisioonis ja filmides näeme, ütleb, et kui kaks armastajat kohtuvad, siis hakkab sädemeid lendama ja väga hea seks tuleb loomulikult. Tegelikult ei ole asjad sageli üldse nii lihtsad.

Inimkehal ei ole kasutusjuhendit ja me kõik oleme erinevad. Avatud suhtlus ja omavahel ausalt rääkimine on hea seksi puhul olulisteks võtmesõnadeks. Samuti avatus proovimaks uusi tehnikaid ja positsioone, et leida mõlema partneri jaoks kõige rohkem naudingut pakkuvad variandid.

2. Meestel on suurem seksuaaltung kui naistel

Kuigi mõned mehed panevad sind uskuma, et nad on seksiks valmis 24 tundi ja seitse päeva nädalas, on tõsiasi see, et ka meeste libiidotase kõigub. Meeste seksiisu mõjutavad samad asjad, mis naisigi – iha, toitumine, magamise kvaliteet, stress, tervislik seisund, enesekindlus ja suhte harmoonia.

Naistel on menstruaaltsükli ja antibeebipillide näol lisafaktorid, mis nende libiidot mõjutavad. Samuti on paljud naised meestest rohkem kõigutatavad emotsionaalsetest ja keskkondlikest mõjutustest.

3. Pärast teatud vanust pole seks enam oluline

Seks on oluline aspekt füüsilise ja emotsionaalse tervise ning heaolu juures igas vanuses. Isegi neil, kes juba üsna vanad on.

Kuigi mõned arvavad, et libiido vähenemine on ea kasvades normaalne, võib seksuaaltungi vähenemine olla seotud hoopis muude teguritega, näiteks hormooni puudus, depressioon, ärevushäired, ravimite kõrvalmõjud, suhtemuutused, suhtlemishäired ja abikaasa kaotus.

4. Väike sinine tablett

On väga palju inimesi, kes usuvad, et Viagra või mõni muu sarnane pill on ainus võimalus ravimaks meeste erektsioonihäireid. Siiski pole paljude meeste jaoks sellistest tablettidest reaalselt kasu või pole nad efektiivsed.

Suukaudsed ravimid on ainult ajutised probleemilahendajad haigustele, mida tegelikult peaks ravima kvalifitseeritud arst. Paljudel meestel on hüpertensioon ja diabeet, mis ei lase neil suukaudseid ravimeid võimalike kõrvalmõjude tõttu üldse võttagi.

Meeste jaoks, kes ei saa kasutada suukaudseid ravimeid, on mitmeid muid võimalusi erektsioonihäirete kõrvaldamiseks – näiteks süst, mis tekitab erektsiooni juba minutitega.

5. Suurus loeb

Isegi, kui mees oskab sulle täpselt öelda, kui pikk tema peenis on, siis mitmed uurimused väidavad, et pikkuse asemel on hoopis jämedus see, mis tekitab naistes naudingut.

Uurimused on näidanud, et 75 protsenti naistest saavad orgasmi läbi kliitori stimuleerimise ning vaid 25 protsenti ainult tänu vahekorrale.

6. Naine ei jää rasedaks, kui mees väljub enne ejakulatsiooni

See katkestamismeetod on arvatavasti kõige halvem rasedusest hoidumise viis. Mehed ei tea alati, millal neil tuleb ja isegi enne orgasmi eritub peenisest vedelikku, mis sisaldab spermat ning on rasestumiseks piisav.

Tegelikkus on see, et üks viiest paarist, kes sellist meetodit raseduse vältimiseks kasutab, lõpetab aasta pärast rasedana.

7. WC-poti kaanelt võib saada sugulisel teel levivaid haigusi

Avalikud tualetid on kõige suuremad bakterite allikad ning võivad põhjustada tavapärasele külmetusele ka A-hepatiiti ja sugulisel teel levivat haigust gonorröa. Siiski elab enamik baktereid potikaanel väga lühikest aega ning seetõttu on WC-potist saadav haigus väga ebatõenäoline.

Selleks, et tualetis sugulisel teel levivat haigust endale külge saada, peab suguorgan potiga otseselt kokku puutuma. See on võimalik, kuid väga harva esinev juhus.

8. Enneaegne ejakulatsioon esineb ainult noortel meestel

Tõsi, noored mehed sageli avastavad, et neil toimub ejakulatsioon pidevalt enneaegselt, kuid selle probleemiga seisavad silmitsi ka paljud vanemad mehed. Fakt on, et enneaegne ejakulatsioon esineb 30 protsendil meestest. Kuigi see võib olla meestel igas vanuses, saab seda sageli eriarsti juhatusel ravida.

Keskeas meeste jaoks võib enneaegne ejakulatsioon olla kõrvalsümptom erektsioonihäiretele või väsimusele, halvale südameveresoonkonna seisundile, depressioonile, ärevusele või neuroogilistele sümptomitele. Vanematel meestel võib enneaegne ejakulatsioon viidata ka eesnäärme haigustele.

9. Peavalu on hea põhjus seksi vältimiseks

Levinud komme on püüda seksist kõrvale hiilida peavalu kurtes, kuid vahekord hoopis vähendab väiksemaid valusid, kaasa arvatud peavalu. Oksütotsiin ja teised heaolu endorfiinid vallanduvad orgasmiga ja on vastutavad valude leevendamise eest.

10. Teatud toidud võivad tekitada seksiisu

Kuigi austrid, tume šokolaad, maasikad ja tiigri peenis võivad sind panna end tundma seksuaalsena, pole teaduslikku tõestust, mis toetaks nende toitude seksiisu tekitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles