4 nõuannet, mis su raske töönädala hoobilt leebemaks muudavad

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Nõksud, kuidas hulluna näiv nädal mööda saata.
Nõksud, kuidas hulluna näiv nädal mööda saata. Foto: Shutterstock

Sulle tundub, et selle nädala töögraafik on kohe eriti tihe? Tutvustame sulle nelja väikest nippi, mis selle nädala hoobilt lihtsamaks muudavad.

Maga korralikult

Selleks, et end iga päev inimesena tunda, peaksid sa eelnevalt võimalusel korralikult välja magama. Uni mõjutab suurel määral meie emotsioonaalsust ning selle vähesuse korral võime muutuda parajateks «elajateks». Seega säästa end, oma kolleege ja teisi, kellega kokku puutud ning maga korralikult!

Valmista toitu ette

Lihtne viis, kuidas end hommikul kohe mitte ummikusse joosta - valmista toit eelneval õhtul ette. Sellega võidad hommikul rohkem aega endaga tegelemiseks, muusika kuulamiseks või mõne muu meelepäraseks tegevuseks, mis annab sinu päevale mõnusa alguse.

Täida vaid enda töökohustusi

Lihtne asi, mida paljud inimesed tihtipeale unustama kipuvad. See on normaalne, kui soovid kõike koos hoida, kuid oled mõelnud kunagi selle peale, et mitu inimest on tööle võetud väga kindlal põhjusel. Muidugi võib närvi ajada see, kui üks osapool ei täida niimoodi kohustusi nagu võiks või sina sooviksid, aga jää sina siiski vaid oma osa juurde ning ära võta endale kohustusi, mida sa tegelikkuses täitma ei pea. Igaüks ujub siiski enda eest!

Tekita endale tööst väljumise tegevus

Oled sa märganud, et mõned inimesed räägivad tööst kohe eriti palju? See on ehtne märk sellest, et nad ei suuda oma tööst välja tulla. Kui oled üks nendest, siis abiks võib olla näiteks asendustegevuse leidmine. On see siis 20 minutit jalutamist, muusika kuulamist, hingamist või mõni muu tegevus. See aitab su peret säästa sind järjekordsete tööjuttude laviinist, millega oled neid igapäevaselt kostitanud ja mida ise tähelegi ei ole pannud, aga millest sinu lähedased kaugeltki vaimustuses pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles