Mida juuksevärv su kohta räägib?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Blondid on seksikad, punapead keevalised ja brünetid pailapsed. On need tõesti sõnumid, mida su juuksevärv peegeldab? Portaali lifescript.com juuksespetsialistid ütlesid oma sõna sekka.

Punane

Esmamulje: Arvatakse, et punapead on enamjaolt tüli norivad, kangekaelsed ja emotsionaalsed. Umbes nagu Emma Stone filmis «Rumal pöörane armastus».

«Sõnad, mis seostuvad punasega on tulised – särtsakus, temperamentsus, kuid samuti seksikus,» ütles tippjuuksur Jon Patrick.

Vastupidiselt eelneva arvamusega, võib naisi punases vaadelda ka kui väga koduseid – tedretähnide, krässus oranžide juuste ja heledate ripsmetega. «Välja on kujunenud stereotüüp, et punapead on kas äärmiselt jumalikud või mitte väga atraktiivsed,» tõdes Patrick.

Kindlasti peab punapeadel olema hea juuksur! «Õige punane võib naha palju ilusamaks teha,» sõnas Patrick. «Kuid on õhuke piir punase ja oranži vahel, samuti kuldse ja pronksi!»

Teine märksõna, mis punapeadel olema peab on enesekindlus. Looduslikult sünnib punapäid vaid 2-5 protsenti. Selle harulduse tõttu «on punane suurepärane värv, millega välja paista,» ütles kuulsuste juuksestilist David Ingham.

Kui lähed juuksurisse, siis palu end värvida erksa punase tooniga, soovitas juuksur Angela Berk. «Kõige kaunimatel punastel juustel on heledamad ja tumedamad triibud,» ütles ta.

Punane värv võib kiirelt muutuda koledaks, piisab vaid natukesest tuhmumisest. Patrick soovitab kasutada kuldsemaid toone, et hoida värvi kauem säravana.

Must

Esmamulje: «Eksootiline, keevaline, karm ja müstiline,» ütles Ingham ning soovitas mõelda Megan Foxi peale.

Kindlasti peab musta juuksetooni puhul olema hea nahk. Mõtle sellele, et kui sa lähed juveelipoodi, siis asetab müüja teemandid mustale kangale, et rõhutada nende sära... ja ka vigu. «Kui naine värvib oma juuksed mustaks, toob see esile tema näo iga vea,» rõhutas Patrick.

Kuna must värv on tume ja tuhm, siis säravust lisavad tooted on kohustuslikud. «Värvi elavdamiseks proovi kontrastsete toonidega triipe, näiteks punane või blond,» soovitas Ingham. Tahad muud moodi tähelepanu tõmmata? «Küsi oma juuksurilt sinaka või lillaka varjundiga musta värvi,» ütles Berk. Pehmema välimuse saamiseks soovitas Berk lisada musta värvi sisse ka pruuni.

«Kui naisel on mustad juuksed ja väga hele nahk, siis tekib Lumivalgukese efekt,» teatas Patrick.

Pruun

Esmamulje: «Brünette peetakse vastutustundlikuks, just nagu head tüdrukud on,» ütles Patrick.

Võid proovida erinevat tooni pruune, et juuksetoon liiga igavaks ja ühetooniliseks ei muutuks, soovitas Patrick. «Mitte pruun toon ei tee igavaks, vaid selle värvi näotus!»

Mees soovitab juuksetooni seksikamaks muuta tumedamate triipudega, sest need lisavad seksikat kvaliteeti ning annavad sügavusele uue mõõtme.

Oma välimuse põnevamaks muutmiseks proovi huvitavaid lõikusi või omanäolisi juukseehteid.

Blond

Esmamulje: «Blondidest mõeldakse sageli kui sekspommidest,» ütles Ingham ja viitas Marilyn Monroele. Kuna blondi värvi on raske hooldada, siis võib kuldsete neidude kohta tekkida stereotüüp, nagu oleksid nad väga hoolitsevad ja edevad. «Sageli ei võeta blonde väga tõsiselt,» selgitas Ingham.

Peomaailmas seostatakse blondi värviga lõbutsemisjanu ja flirtimist. Üks Inghami klientidest soovis heledaid juukseid pärast lahkuminekut, sest tahtis end tunda seksikamana.

Blondidel peab kindlasti olema palju enesekindlust. «Blondid juuksed on nagu kõrgetel kontsadel käimine,» rääkis Patrick. «See on väljakutse ja seisukoha võtmine!» Blondina saadakse kindlasti rohkem tähelepanu, kuid kas blondide elu on tõesti lõbusam? Neil on kindlasti rohkem võimalusi lustlikuks eluks, sest nad saavad nõnda palju tähelepanu, põhjendas Patrick.

Blondi juust saad elavdada, tuues sisse heledamaid, meekarva triipe. «Või mine isegi veel heledamaks, plaatinablond töötab ka alati,» ütles Berk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles