Bill Gatesi 11 soovitust noortele, mida koolis ei õpetata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ärimees Bill Gates rääkis ühes oma hiljutises kõnes asjadest, mida noored peaksid teadma, kuid mida koolis ei õpetata. Tema sõnul on praegune poliitiliselt korrektne õpetusviis loonud põlvkonna lastest, kel puudub korrektne ülevaade reaalsest maailmast.

Soovitus nr 1: Elu ei ole õiglane – harju sellega

Soovitus nr 2: Maailmale ei lähe su enesehinnang korda. Maailm ootab sinult saavutusi enne, kui sa endast hästi arvama hakkad.

Soovitus nr 3: Sa ei hakka teenima hiilgesummasid kohe, kui lõpetad ülikooli. Samuti ei saa sa autotelefoniga asepresidendiks enne, kui pole need välja teeninud.

Soovitus nr 4: Kui sa arvad, et su õpetaja on karm, siis oota, kuni saad endale esimese ülemuse.

Soovitus nr 5: Burgerite müümine ei alanda su eneseväärikust. Su vanavanematel oli burgerite müümise kohta üks teine sõna – nad kutsusid seda võimaluseks.

Soovitus nr 6: Kui sa ebaõnnestud, siis pole see su vanemate süü. Lõpeta oma vigade üle nurisemine ja hakka nendest õppima.

Soovitus nr 7: Enne su sündi polnud su vanemad nii igavad nagu nad seda praegu on. Nad muutusid selliseks pärast seda, kui pidid hakkama su arveid maksma, pesu pesema ja kuulama su juttu sellest, kui lahe sa arvad end olevat. Enne kui hakkad vihmametsi parasiitidest päästma, proovi need kõigepealt enda toast eemaldada.

Soovitus nr 8: Su kool võib olla liigitanud inimesed võitjateks ja kaotajateks, kuid elu seda teinud pole. Mõnes koolis hindeid ei panda ning lapsel on võimalus parandada viga nii kaua, kuni see ükskord õigeks saab. Sel aga pole mitte vähematki sidet päris eluga.

Soovitus nr 9: Elu ei ole jaotatud semestriteks. Ka pole sul kolmekuiseid suvevaheaegasid ning väga vähesed tööandjad aitavad sul end leida. Tee seda oma vabal ajal!

Soovitus nr 10: Televisioon ei ole reaalne elu. Päris elus peavad inimesed kohvipoest lahkuma, et tööle minna.

Soovitus nr 11: Ole veidrike vastu viisakas. Võib juhtuda, et ühel hetkel hakkad mõne veidriku heaks töötama.

Vaata videot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles