Enamikku ei huvita, kas ülemus on naine või mees

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühendriikides on aastate lõikes koostatud uuringuid selle kohta, kuidas inimesed suhtuvad sellesse, mis soost nende ülemus on. Tuli välja, et üha rohkem inimesi ülemuse sugu ei huvita.

1953. aastal vastasid 25 protsenti küsitlenutest, et neil ei ole ülemuse soo suhtes eelistusi, 1983. aastal vastasid sama 36 protsenti. Hiljuti koostatud uuring näitas aga, et nüüdseks on see protsent juba 54, vahendas Forbes.

See on hea uudis kõigile, sest psühholoog Steven Pinkeri teooria kohaselt liiguvad kultuurid, kus lastakse naisi rohkem võimule, eemale vägivalla ilustamisest ning seal ei arene nii palju ohtlikke subkultuure ning samuti ei esine seal nii palju juurteta noori mehi.

Pinkeri teooria kohaselt on lootust, et kui rohkem naisi pääseb maailma reguleerivate organisatsioonide ligi, siis luuakse ka ülemaailmselt rohkem juhtivaid rahuotsivaid institutsioone.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles