Põnevad ja soodsad kodukujunduse ideed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kodus olevatele asjadele uue eesmärgi ja välimuse andmine on lihtne ja odav viis kodukujundust elavdada, õpetab galtime.com.

1. Raamatust inspireeritud kaunistus

Kui oled trükitud raamatutelt läinud üle e-raamatutele, võid mingil hetkel avastada, et su vana raamatukollektsioon kogub rohkem tolmu kui kunagi varem. Kuigi hea mõte on raamatute annetamine raamatukogudele, võiksid mõned ikkagi alles jätta ja oma loovust arendada.

Hea idee on raamatu muutmine miniriiuliks, võtmekarbiks või isegi kohvilaua dekoratsiooniks.
Suure raamatusõbrana meeldib sulle ehk ka mõte luua raamatust huvitav kunstiteos, kattes see näiteks mõne huvitava kangaga.

2. Ettearvamatud vaasid

Keegi pole väitnud, et ainukesed ilusad vaasid on kristallist! Väga unikaalne on kasutada näiteks teetasse dekoratiivsete lillevaasidena. See ei nõua kuigi palju kulutusi ning lilled näevad lühikestes kobarates eriti ilusad välja!

Kuigi roosid on ilusad, on kaunid ka odavamad lilled. Vaata, mis su rahakotile ja kodule kõige paremini sobib. Kui sul vedeleb kodus kohvikanne või muud põnevat keraamikat, siis katseta neidki vaasidena. Pea meeles, et kõik, mis peab vett, hoiab ka lilli!

3. Taimekaunistused

Taimed ei pea ainult vaasides olema, alati on võimalus neid ju ka raamida! Kujunda oma koju lehti raamides orgaaniline kunstigalerii. Võta mõni vana raam, värvi see üle, pane mõne taime lehed sinna sisse ning riputa seinale. Nii saad endale huvitava ja pilkupüüdva seinapildi väga väikese raha eest!

4. Veinipudel küünlajalaks

Meie uus vahva kunstiidee? Tahvelvärvid! Kasuta neid kõikjal alates veinipudelitest kuni tahvliteni välja.
Loo põnevad küünlajalad, värvides pudeleid just selliseks, nagu sina tahad! Torka pudelisuusse küünal ning ongi omapärane kodukaunistus valmis.

Tahvelvärve saab edukalt kasutada ka seintel. Tee koju (eelistatult kööki) koht, kus saad seina peale erinevaid märkmeid ja meeldetuletusi kirjutada. Eriti mugavaks teeb asja märkmete lihtne kustutamine ja muutmine.

5. Värvipliiatsite disain

Emad, kel on mure, mida teha vähekasutatud värvipliiatsitega, võivad proovida neid rakendada vallatu kunsti tegemisel. Riputa lastetuppa või oma kabinetti kasutuna vedelevad värvipliiatsid, et luua põnev  värviküllane õhustik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles