TEST ⟩ Tõnu Trubetsky 57: kui hästi tunned ansambli Vennaskond laule?

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Tõnu Trubetsky
Tõnu Trubetsky Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Täna tähistab oma 57. sünnipäeva armastatud punklaulja Tõnu Trubetsky. Teeme kiire ülevaate tema senisest elust ning testime, kui hästi tunned Trubetsky lauldud laule.

Tõnu Trubetsky on sündinud 24. aprillil 1963. aastal Tallinnas Trubetskoide vürstisuguvõsa järeltulijana. 1981. aastal lõpetas ta Tallinna 32. Keskkooli. 1980. aastatel oli Trubetsky üks Eesti punkliikumise eestvedajaid. Ta on tuntud nii muusiku, kirjaniku kui ka filmilavastajana.

Tõnu on olnud abielus ning tal on kokku viis last: Tõnu Trubetsky Jr, Madeleine Angelique Trubetsky, Edyta Ingrida Trubetsky, Tom Claude Trubetsky ja Reginleif Trubetsky. 2018. aastal suri noorelt Trubetsky tollane elukaaslane Liis Lille.

Muusikuna on ta tegutsenud mitmetes erinevates bändides: The Flowers of Romance, The Flowers of the Universe, Vürst Trubetsky & J.M.K.E, The Un Concern, kitarristina ansablis Operatsioon Õ, Felis Ultramarinus ning Vennaskond. Tõnu kannab ka esinejanime Tony Blackplait ning on erinevate bändidega kokku välja andnud üle 30 albumi.

Tõnu on kirjutanud mitmetele erinevatele filmidele muusikat, olnud filmide animaator või osalenud näitlejana. Tema tööd režissöörina: «Vennaskond. Millennium» (1998), «Vennaskond. Ma armastan Ameerikat» (2001),  «Vennaskond. New York» (2006), «New York Tour» (2012), jt. Tema muusikat on kasutatud filmides «Lihtne lugu, lõpuga» (1999), «ETV kuld. Rock» (2002), «Moguči» (2004) ja mitmes teises.

Trubetsky tegutseb ka kirjanduse valdkonnas. Nimelt 1989. aastal tuli ta välja luulekoguga, mis kannab nime «Pogo», mis ilmus luulekassetis «Kassett '88» koos Karl Martin Sinijärve, Märt Väljatagaga ja Ringo Ringveega. Hiljem on avaldanud peamiselt proosat ning ülevaatlikke aimeteoseid anarhismi ja pungi ajaloost.

Sõbranna.ee toimetus õnnitleb Tõnu Trubetskyt sünnipäeva puhul ning soovib palju tervist, rõõmu ja kordaminekuid!

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles