RETSEPT ⟩ Tervislik ja maitsev lillkapsapõhjaga plaadipitsa

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kas teadsid, et lillakapsast on võimalik teha imelist pitsapõhja? Klassikaliste pitsapõhjade austajatel ei tasu aga hirmu tunda, sest usume siiralt, et lillkapsapõhjaga plaadipitsa maitseks ka teile.

Vaja läheb:

  • 1 lillkapsapea (keskmine)
  • 2 muna
  • 100-200 g riivitud juustu
  • 1 sl kuivatatud punet või soolavaba pitsamaitseainet
  • soola ja musta pipart

Kate:

  • tomatikastet
  • viilutatud sibulat
  • 1-2 küüslauguküünt
  • õhukeselt viilutatud chorizo-vorsti, pepperoni vorstiviile või poolsuitsuvorsti viile
  • 125 g mozzarella juustu
  • peotäie värsket basiilikut

Riivi lillkapsas peenikesesteks liistudeks. Pane see mikrolaineahjukindlasse kaussi ja «küpseta» mikrolaineahjus täisvõimsusel kuni 10 minutit. Aseta sõelale, suru lusikaga vastu sõelapõhja, et vesi välja nõrguks. Samuti võid lillkapsa lihtsalt pehmeks keeta või aurutada - keetmise korral tuleb lillkapsas hiljem sõelal korralikult kuivaks pressida.

Sega kausis lahtiklopitud munad, riivitud juust, pune (valikuline), hakitud küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde natuke jahtunud riivitud lillkapsas.

Võta suur ahjuplaat ning kata see küpsetuspaberiga. Laota lillkapsasegu ühtlase õhukese kihina ahjuplaadile ning küpseta seda 210-kraadises ahjus umbes 25 minutit või kuni lillkapsakiht on kenasti kuldseks küpsenud. Võta ahjust välja ja määri peale tomatikastet ning kõiki meelepäraseid lisandeid, mida soovid oma pitsal näha. Küpseta veel 5 minutit, kuni juust on sulanud või kate läbi soojenenud.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles