Naaber peab sind tüütuks, sest teed neid ebameeldivaid asju

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Sotsiaalne distantseerumine on suure osa Eesti rahvast kodudesse aheldanud, mis tähendab, et kortermajas tuleb üksteisega rohkem arvestada. HuffPost loetleb üles teguviisid, mis muudavad sind äärmiselt tüütuks naabriks.

Ned on tegevused, mida ükski naaber ei tolereeri:

Mürataseme eiramine

Märka, mis kellaajal sa muusika valjuks keerad. Kui tead, et alumise korruse perel sündis hiljuti beebi, hoia madalamat profiili. Kell 06 ei tasu muusikat põhja kruttida, et zumba treeningut alustada.

Kasutatud kinnaste, salfakate ja näomaskide laialiloopimine

Praeguse pandeemia ajal tuleb veelgi enam puhtust hoida, aga kahjuks vedelevad kõnniteede ääres isikukaitsevahendid. Palun ära loobi kasutatud kummikindaid, salvrätikuid ja näomaske trepikoja prügikastist mööda. Oluline on sellised esemelt ohutult prügikasti visata, sest nii hoiame viiruse levikut vaos.

Ühiskasutatav ala hoia alati puhas!

Distantsi eiramine

Naabrid peaksid üksteise suhtes distantsi pidama ja teineteist selles osas austama. Loomulikult võib see olla keeruline, kui juhtute täpselt samal ajal koduuksest väljuma, aga edaspidi võid ukseaugust piiluda, ega keegi ei liigu.

Kui su majas on lift, sõitke ükshaaval või kui poleks tüliks, mine trepist.

Korraldad kogunemisi

Väikeste istumiste korraldamine paneb naabri praegusel ajal muretsema. Tervisesuuniste eiramine on kogukonna suhtes lugupidamatu, sest on olemas teisigi viise, kuidas sõpradega suhelda.

Ei korja oma koera kakat

Koeraväljaheitesse astumine on viimane asi, mida keegi sooviks. Paraku, kui jätad oma lemmiklooma kaka korjamata, just see juhtubki. Oma looma järgi koristamine on elementaarne kohustus.

Varastad naabri wifit

Paljud inimesed töötavad praegu kodus ja wifi on ülekoormatud. Kui oled salaja naabri Internetti kasutanud, oleks hea mõte see nüüd uuesti läbi mõelda, sest on tõenäosus vahele jääda.

Mida teha, et naabrite silmis taas heasse listi tõusta?

Lõpeta vigurdamine ja uuri parem, kas mõni vanemaealine naaber vajaks praegusel ajal sinu abi. Isegi naabrile naeratamine on suur asi, mis siis et seda tuleb distantsilt teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles