90-aastane koroonahaige keeldus hingamisaparaadist ja ohverdas oma elu nooremate heaks (1)

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Facebook/Suzanne Hoylaerts

90-aastane Belgia naine suri koroonaviirusse, sest keeldus intensiivravist. Naine ütles arstile, et ta ei soovi hingamiseks ventilaatorit ja andku see parem nooremale abivajavale patsiendile.

Binkomi linnast pärit Suzanne Hoylaerts tuli arsti juurde, sest tal oli isu kadunud ja tekkinud hingamisraskused. Lõpuks kirjutati ta positiivse koroonaviirusega haiglasse sisse. Tütar Judith, kes oli ema haiglasse toonud, pidi kohe lahkuma.
 
Suzanne oli arstidele teatanud, et ta ei soovi kunstlikuks hingamiseks vajalikku ventilaatorit kasutada. «Hoidke see nooremate patsientide jaoks. Olen juba hea elu elanud.» Naine oleks hingamisaparaati väga vajanud, aga ta keeldus.
 
Ta suri 22. märtsil, kõigest paar päeva pärast haiglasse tulemist, vahendab ajaleht BelHat Laatste Nieuws. Tütar Judith avaldas, et tema kallis ema oli olnud eelmisel aastal kopsupõletikuga haiglas, mistõttu võttis isolatsiooni väga tõsiselt. Jääb arusaamatuks, kust vanaproua koroonaviiruse külge haakis.
 
Suzanne jõudis oma tütrele enne isolatsiooni paigaldamist veel öelda: «Sa ei tohi nutta. Tegid kõik, mis suutsid.» «Ma ei saa temaga hüvasti jätta ja pole võimalik isegi matusel osaleda,» ütles Judith pärast ema surma. 
 
Matused, pulmad ja sünnipäevaüritused on kogu maailmas tühistatud, kuna valitsused teevad kõik endast oleneva, et viiruse levik peatada. 2. aprilli seisuga on Belgias avastatud 15 348 positiivset koroonaviiruse testi. Kahjuks on eluküünal kustunud juba 1011 inimesel. Kogu maailmas ollakse hädas hapnikuventilaatorite puudumisega.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles