Härrasmeeste juhis, kuidas ohutult tagumikku ja kubet raseerida

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Tagumiku ja kubemekarvade raseerimine võib osutuda ülimalt valulikuks tegevuseks, kui sa teed seda valesti. Jagame teile nõu, kuidas seda iluprotseduuri teha võimalikult turvaliselt ja sujuvalt.

Paljude meeste peas ringleb dilemma: raseerida või mitte? Suur hulk mehi hooldavad oma tähtsaid piirkondi kas trimmides või täiesti siledaks raseerides. Raseeritud ala lisab rohkem enesekindlust ja mehed räägivad, et piirkond püsib sedasi kauem värske, kirjutab dailystar.co.uk.
 
Kui oled otsustanud raseerimise kasuks, siis tee seda pigem ohutult.
 
1. Alustuseks käi duši all
Enne raseerimist on soovitatav käia duši all, et bakterid eemaldada. Kasuta mahedat dušigeeli ja vett, mis pehmendab karvu ja aitab poore avada.
Lisaks veendu, et kasutad uut raseerijat. Kui sulle meeldib kasutada elektrilist raseerijat, puhasta see eelnevalt antiseptikuga. 
 
2. Vali õiged nurgad
Leia õiged nurgad, kuidas ka kõige kitsamatesse kohtadesse korralikult ligi pääseda. Asend peab olema mugav.
Proovi toetada üks jalg turvaliselt vanni äärele (või toolile), et saaksid pisut kükitada. Võta appi peegel, et näeksid veelgi paremini.
 
3. Hoia nahka pingul
Kui nahk on seebi või raseerimisgeeli/-vahuga kokku tehtud, hoia raseerimisel nahka pingul, sest nii saad maksimaalselt sileda tulemuse. Lisaks on sedasi ka turvalisem!
 
4. Raseeri aeglaselt, ettevaatlike tõmmetega
Üks olulisemaid asju tagumiku või kubeme raseerimisel on rahulik tempo. Kiirustamine põhjustab sisselõikeid ja marrastusi, mis omakorda tekitab põletikku - rääkimata valust. Veendu, et sa loputad peale igat tõmmet raseerija veega üle.
 
Tegelikult on olemas ka spetsiaalne kubemepiirkonna trimmer, mis on mõeldud tundliku ja keeruka piirkonna jaoks. 
 
5. Loputa, kuivata ja rahusta nahk
Nüüd, kui oled raseerimisega ühele poole saanud, loputa end hoolikalt ja tupsuta rätiga õrnalt kuivaks. Justnimelt tupsuta, sest nahk võib olla tundlikum.
 
Määri nahale rahustavat kreemi: näiteks puhast aaloe geeli. Võid kreemi/geeli eelnevalt ka külmkappi panna, siis mõjub jahedus eriti rahustavalt. 
 
Kuna uus karv hakkab paari päeva pärast taas tärkama, soovitame peale igat duši all käiku kasutada beebipuudrit, et hoida piirkond kuiv ja hõõrdumisvaba.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles