VAATA SAADET ⟩ «Karvased kosilased» armunõu: suhe on nagu ratsasõit, peab katsetama nagu hobusegagi

Naine
Copy
Kes võidab Marelle südame - kas Pull või Karu?
Kes võidab Marelle südame - kas Pull või Karu? Foto: Ekraanitõmmis

Saade «Karvased kosilased» lasi eetrisse juba viienda episoodi, kus armastust otsib 32-aastane lasteaiaõpetaja Marelle, kes läheb täna kahele vägagi looduslähedasele kohtingule.

Tänases saates otsib kaaslast Marelle, kes elab Tallinna lähedal ning töötab lasteaiaõpetajana. Ise ütleb naine enda kohta, et on sõbralik, heatahtlik ning aus ja talle meeldivad loodus ja loomad. Kaaslasest loodab leida viisakust, huumorimeelt, aktiivsust ja huvi kultuuri ning reisimise vastu. Tunduvad üsna adekvaatsed nõudmised!

Esimene kohtumine Pulliga

Pull üllatab Marellet esmalt seljatagant ning tundub, et naisele selline ootamatu lähenemine sümpatiseerib. Sarviline loom tegeleb oma tööelus ettevõtlusega ning vabal ajal tegeleb reisimisega ning tarbib igat laadi kultuuri, alates meediast lõpetades teatriga. Naise esmamulje igatahtes on positiivne ning ta toob välja, et Pull on lõbus ja aktiivne ning jutt temaga jookseb. Muidugi ei jää noorte kohtumine märkamata ka möödakäijatele, kes lehmakostüümis kosilast üsna pika pilguga vaatama jäävad.

Küsimusenooled lendavad vastastikku ning muuhulgas uurib Pull Marellelt, millega too aega sisustaks, kui tekib tahtmine midagi põnevat teha ning jutust koorub välja, et Marelle üheks paljudest hobidest on muuhulgas ka ratsutamine. Pull on üllatunud ning ütleb, et temal kokkupuudet sellega olnud pole, ent on nõus teise sõralise selga istuma küll, kui keegi juhtnöörid kätte annaks. Tuleb välja, et kaaslaseotsijatel on lisaks kultuurihuvile sarnane ka muusikamaitse, sest mõlema kõrvu paitavad 90ndate hitid, sarviline pull lisab veel, et tema rokib ka eesti artistide loomingule täiega kaasa.

Peatselt lähevad teemad aga tõsisemaks, sest Marelle viskab õhku küsimuse, millised naised Pullile meeldivad. «Sellised, kes on rõõmsameelsed, ei ole ülbed ja kes teavad, mida nad elult tahavad. Üks päev korraga ei ole see, mida ma ise elan, seega võiksid ka inimesed mu ümber teada, kuhu nad liiguvad.» Samateemalisele vastuküsimusele loetleb naine, et otsitav kaaslane võiks olla lõbus, sõbralik, viisakas ning kultuurihuviline — samad omadused, mis ka saate alguses välja tulid. Tundub, et Marellel on väga selged ja järjepidevad soovid! Pull noogutab kaasa, öeldes, et tõesti-tõesti, tema ka kõigile neile kriteeriumidele oma sõnade kohaselt vastab. Ent kudrutamisruumi pikalt ei jätku, sest Pulli seljataguse kütab peagi kuumaks välja ilmuv Karu.

Esimene kohtumine Karuga

Tundub, et kosilane number kaks on oma kostüümirolli juba vägagi edukalt sisse elanud, sest kingib enne vestlust Marellele ühe korraliku karukalli, sest kuidas siis ilma selleta saaks. Metsaott on pärit samuti Tallinnast ning tuleb välja, et tegemist on väga seiklusliku meesterahvaga, kes kostüümiväliselt seilab seitset merd! Kruiisi-Karu on meremees olnud viimased kümme aastat ning toob välja, et viimane laevareis viis ta Vaiksele ookeanile, millega sai linnuke taha kõigile maailmameredele. Vabal ajal armastab Karu lainete eest pageda metsa ning kuulata linnulaulu, seega igakülgselt looduslaps, sobides väga hästi kokku ka Marelle samateemaliste huvidega.

Naise esmamulje Karust on veidi rahulikum, kui eelnevast Pullist, ent jutt jookseb noortel aeglasemast tempost hoolimata väga ladusalt. Küsimustejada jätkub ning nii uurib Marelle Karult, mida too vaba nädalavahetusega ette sooviks võtta. Mees pole kade ning põrutab vastuseks midagi päris ootamatut: «Läheks langevajuga hüppama!» Tundub, et tema adrenaliinilembus Marellet ei ehmata, sest naine tunnistab seepeale, et on isegi asja vastu huvi tundnud.

Edasi liigutakse armuteemadega ning Karu loetleb, et tema vaatab naise juures kõige esimesena silmi, mis olevat hinge peegel, sest keha võib rääkida vägagi teistsugust juttu asjast, aga silmad ei valeta. Iseloomuomadustest meeldivad kuusiku kuningale vastassugupoole juures ettevõtlikkus, loomingulisus ja vaimsed väärtused üleüldiselt, ent mõttetu draama peletab teda eemale: «Kui tehakse midagi lihtsalt selleks, et sinu vabadust piirata. Et vot selline müür ja sellest sa nüüd üle ei saa!» Karu jätab naisele tasakaaluka ning mõistliku, rahuliku ja sõbraliku mulje. Kauem noored aga vaimsetest väärtustest lobiseda ei saa, sest kosjasobitaja Hanna Martinson lendab peatselt kohale ning röövib Marelle, et ta esimesele kohtingule saata.

Kohting - Karu

Esimese kohtingu au saab endale kuusiku kuningas Karu. Õnneks sisaldab kohting natuke rahulikumaid loomi kui päris karud, sest Paasiku koeramõisas minnakse jalutama hoopis armsate koerakestega. Aktiivne tegevus looduses annab aga õnneotsijatele vägagi palju ruumi vestlust arendada. Kohe minnakse ka suhteteemade juurde ning selgub, et Karul on elus olnud seni paar tõsisemat suhet, mis on lõppenud seetõttu, et inimesed pole enam omavahel kokkuleppeid saavutada suutnud. Tundub, et mees karukostüümis on sama stoiline kui metsaott isegi, sest ütleb, et talle naha alla pugeda lihtne ei ole.

Naine tunneb, et jutt Karuga jookseb, ent toob välja, et mees ise väga aktiivne küsija ei olnud. Vastustega kasukakandja õnneks kitsi ei ole ning nii saab vaataja peatselt teada ka seda, et Karu soovib suhtes olla koos inimesega, kellega on põnev, aga metsa- ja meremees ütleb, et enesele peab hingamisruumi jaguma ning ainult ninapidi koos olla pole mõtet. Vanus olevat aga vaid number passis, mis karuoti jaoks midagi ei loe, sest oluline on hoopiski kaaslastevaheline «ühtne harmooniline vibratsioon». Mehel pole vastumeelsust ka ei laste ega loomade suhtes, vaid tema sõnul on «neilt alati midagi õppida». Marelle naerab ning ütleb, et kui Karu sai kenasti hakkama jalutatavate koerte taltsutamisega, küllap saab ka laste kantseldamisega.

Seejärel tuleb juttu noorte kultuurihuvidest. Lasteaiaõpetajast Marelle ütleb, et võiks vahelduseks lasteetenduste vaatamisele ka teisi etendusi vaatama jõuda ning küsimusele puhkuseelistuste osas sõnab Karu: «Linnapuhkus mind väga ei veetle, ma meelsasti läheksin matkama.» Tagatipuks selgub ka see, et Karule karu kõrva peale astunud pole, sest mees võtab vahel meeleldi kätte ka kitarri ning tema jutust jääb mulje, et kuuljatel kõrvust seepeale vett ega vaiku jooksma ei hakka. Ilmselt julgustab kuusiku kuningas oma energiaga ka Marellet, sest naine toob välja, et temaga koos on julge tunne ning «võiks luurele minna küll». Naine ütleb juba nüüd, et valik kerge olema ei saa, kuid et seda veelgi raskemaks muuta, napsab saatejuht Marelle koerte ning Karu seltsist järgmisele kohtingule.

Kohting - Pull

Tundub, et Pull luges Marelle mõtteid vist juba enne saate algust, sest planeeritud kohtinguks on seekord ka esmakohtumise ajal teemaks tulnud ratsutamine. Marelle ilmub hipodroomile kohale juba omas varustuses, sest ratsahuvi tõttu on see tal varem olemas. Saatejuhi küsimuse peale, et mis siis saab, kui Pull kardab hobuse selga istuda, vastab Marelle silmagi pilgutamata, et «Tal ei ole valikut! Me oleme juba siin ja tuleb minna!» Pull tundub omast elemendist üsnagi väljas olevat, kuigi farmikeskkond võiks talle kostüümi poolest sobida. Naine hüppab hobuse selga paari sekundiga, ent Pull teeb suksu selga saamiseks ikka parajalt pulli: nimelt ronib mees mööda aeda üles, et üldse looma turjani ulatuda.

Tragikoomilise ronimise peale muigab Marellegi, ent kiidab siiski Pulli tublidust. Kui noored juba suksude seljas hakkavad nad taas ketrama suhtejuttu. Küsimuse peale, et kuidas siis suhetega lood olnud on, vastab Pull naeruga, et «Eks peab proovima ja katsetama nagu selle hobusegagi, ega see kerge ei ole.» Sarvilisel loomal on varasemaid suhteid kaks, pikkusega poolteist kuni kaks aastat, millest lahkuminekupõhjuseid Pull väga lahkama ei kipu, öeldes vaid, et kaaslastega oldi vabameelsed ning teineteist ei piiratud. Väga põnev vastus, igatahes.

Edasi läheb vestlus hoopiski huvitavaks. Nimelt saab Marelle teada, et Pullil on väga tugev enesedistsipliin: mees ärkab hommikuti lausa kell 6.30, värskendab end tassi teega ning teeb seejärel joogat, logelemisel tema elus kohta ei ole ja nädalaplaan on mehel alati paigas. Naise sõnul kipub tema pigem spontaanne olema, ent ei välista midagi, sest alati on võimalik kompromisse teha. Pulli enesedistsipliini hulka kuulub veel ka igapäevane raamatulugemine, sellisele eneseharimisele on ranges päevakavas eraldatud hommikune veerandtund ning mehe sõnul viib selline kord teda elus edasi. Naise edasised plaanid sisaldavad karjäärialast eneseharimist ning kuna korter nüüd olemas on, siis võiks sinna leida ka kaaslase.

Kellega koos jalutab Marelle mööda eluteed edasi - Pulliga või Karuga?

Saatejuhi küsimuse peale, kuidas päev möödus, kuuleb Marellelt vaid kiidusõnu. «Väga super on kõik olnud, kõik väga meeldis, kutid meeldisid ja tõesti väga raske on valida.» Saabuvad maskides kosilased, kellest kumbki loodab valituks osutuda. Tundub, et naine on oma otsuse vägagi pingsalt läbi mõeldud, sest mõlemale kandidaadile esitatakse nii poolt- kui vastuargumente. Pulliga oli naisel tore ning jutt jooksis, ent ta tundub veidi liiga distsiplineeritud. Karuga olevat samuti meeldiv aega veeta, ent naine tunneb, et tema jäi liiga tugevalt küsija rolli ning teinekord võiks ka meespool aktiivsem olla. Tõe hetk on saabunud, maskid hakkavad langema, ent kumb loom osutub valituks?

Marelle tänaseks väljavalituks osutus Karu!

Maskid maha!

Valik tehtud, kargab naine kohe ka Karu kaisutama. Ehk polnudki otsus nii keeruline, kui naine väitis? Sarvilise pullipea seest tuleb välja rõõmsameelne meesterahvas, kes saab naiselt samuti tänusõnad ning kallistuse, saatejuhi poolt aga kingitusena kolmekäigulise õhtusöögi kahele — seega tuleb endale keegi seltsiks leida! Karu laskub maski eemaldamiseks lausa ühele põlvele ning sealt seest leiab Marelle endale meeldima hakanud patsiga metsa- ja meremehe, kel samal päeval ka sünnipäev olevat. Vot milline meeldiv kingitus nägusa näitsiku näol! Teineteist leidnud noored saavad minna tutvust süvendama hotellisviiti ning kõnnivad käsikäes mööda sügisest pargiteed minema.

Pikka ja põnevat suhet neile!

«Karvased kosilased» on Kanal 2 eetris igal kolmapäeval kell 20.30!

Vaata tänast saadet VeebiTVs (nähtav 14 päeva):

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles