VAATA SAADET ⟩ Vägivaldses suhtes elanud Varvara murdus ja pussitas meest, kui see tema silme all teise naisega magas

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy

Varvara on naine, kes on terve elanud koos vägivaldsete meestega. Varvara oli alles noor, kui hüppas ühe sellise mehe pärast neljandalt korruselt alla. Vigastused olid niivõrd tõsised, et naine jäi ratastooli.

Järelvaata tänast saadet VeebiTVs:



Tänases «Surmavates naistes» nägime kodu ja vanemateta Varvarat, kes elas alguses koos alkoholilembelise mehega. Varvara sai mehe käest pidevalt peksa ja olukord muutus väljakannatamatuks. Naine soovis endalt elu võtta ja hüppas aknast alla. Ta jäi ellu, küll aga ei lubanud selgroovigastus enam iial iseseisvalt kõndida.
 
9 aastat pärast aknast allahüppamist juhtus siiski ime - Varvara jäi lapseootele. Varvara oli oma kõrvale leidnud uue mehe, kes oli kahjuks samuti viinanina. Varvara avastas tollase kooselu jooksul, et tema raha hakkas kaduma ja otsustas ka teise abikaasaga suhted lõpetada. 
 
Kolmas mees, kellega elu Varvara kokku viis, oli Jüri - mees, keda ta 2016 aastal 13. märtsil Rakveres jõhkralt pussitas. Varvara elas Jüriga koos mitu aastat. Alguses oli suhe kena - mees tegi naise jaoks kõik, aga nii kui Jüri alkoholi pruukis, muutus ka tema käitumine. Mees muutus igasuguste lihtsamate olukordade peale armukadedaks, ega lubanud naisel isegi lapse isaga suhelda. Jüril oli vihahoos kombeks Varvara ratastoolist maha kallata ja teda rusikate ning jalgadega peksta. Ka Varvara tuttavad kinnitasid kohtus, et naine oli pidevalt läbipekstud.
 
Varvara kannatas Jüri peksmist esialgu 6 aastat. Nagu paljud vägivalla all kannatavad naised, hakkas ka Varavara aina enam alkoholi pruukima, mis pakkus talle lohutust. Varvara jäi ilma oma lapsest, sest esimese abikaasa tehtud kaebus oli põhjendatud: laps pidi pidevalt pealt nägema joominguid ja peksmist. 
 
Lõpuks õnnestus Varvaral leida omale eraldi üürikorter ja ta kolis Jüri juurest minema. Siiski jäid nad üksteisele aeg-ajalt helistama.

Maja, kuhu Varvara kolis ja kus kohutav intsident aset leidis.

Kuvatõmmis Surmavad naised

Saatuslik öö

Jüri tuli Varvarale külla - mõlemad olid kained. Õhtul kella 19 paiku lisandus neile juurde ka üks tuttav oma sõbrannaga. Küllatulnud naine oli teadlik, et Jüri oli Varvara mees. Üheskoos hakati napsu võtma. Jüri hakkas küllatulnud naisele komplimente tegema, mis valmistas Varvaras ebamugavust. 
 
Naisterahvas palus Varvarat, et ta ei laseks teda koostulnud kaaslasega minema, sest too pidavat teda kodus peksma hakkama. Nii läkski mees üksi minema ja naisterahvas jäi Varvara ja Jüriga edasi õhtut veetma. Kolmik võttis viinapudeli tühjaks ja Jüri hakkas küllatulnud naise rindasid katsuma. Varvara loomulikult reageeris ja päris aru, aga Jüri virutas talle hoiatuseks rusikaga näkku. Jüri viskas külalise nähes Varvara taas ratastoolist välja ja hakkas teda jalgadega peksma. 

Paar kolis lahku, kuna Jüri käis täis peaga, nii nagu Varvara eelnevad mehed, naisel pidevalt kallal.

Kuvatõmmis Surmavad naised

Mingil hetkel astus Jüri küllatulnud naisega Varvara voodis vahekorda. Seda ei suutnud Varvara enam pealt vaadata ja ta haaras kööginoa, millege virutas mehele kokku 7 noahoopi nii rindkerre kui selga. Varvarat tabas peagi selgushetk ja ta kutsus Jürile kiirabi. Jüri jäi elama ja tunnistas hiljem, et ta ei mäleta külalisega miilutsemist, sama lugu rääkis ka külaline. Varvara mõisteti neljaks ja pooleks aastaks tingimisi karistus kannatanule eluohtlike kehavigastuste tekitamise ja elu ohtu seadmise eest.

 
Kuna Varvara üürikorteri omanik ei tahtnud naist enam sinna korterisse, tuli naisel Jüri juurde tagasi kolida. Esines jälle peksmisi ja Varvara äsas mehele noaga kätte. Kui alguses pääses Varvara tingimisi karistusega, siis nüüd mõisteti naisele reaalselt kaks aastat trellide taga vangistust, mis puudutas kehalist väärkohtlemist.
 
Jüril endal polnud Varvara osas ühtegi etteheidet, mistõttu oli nad naise vanglasoleku ajal pidevalt ühenduses. Mees saatis naisele pakke ja kirju ning ütles, et ootab teda koju. Varvara mehe juurde aga enam tagasi ei jõudnud, sest 16 päeva enne vanglast vabanemist suri Jüri tervisega seotud põhjustel.
 
Varvara ütleb lõpetuseks, et kahetseb oma tegu ja oleks pidanud Jüri ja ka eelmiste meeste juurest juba varem lahkuma. Täna on Varvara alkoholist täielikult loobunud ja suhtleb igapäevaselt oma lastekodus oleva lapsega.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles