Harry ja Williami suhete jahenemise taga on printsess Diana tõsine hoiatus

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
10. juuli 2018
10. juuli 2018 Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Kuigi prints Harry ja prints William on alati jätnud mulje, et nad on väga lähedased, on nüüdseks paljudel tekkinud kahtlus suhte kindluses.

Nii panid kuningliku pere fännid tähele, et riigipühal 9. märtsil üle pika aja taas kohtudes vahetasid vennad napi tervituse – nende vahel ei paistnud mingit soojust. Ometi oli see esimene kord pärast eelmise aasta novembrikuud, kui varem üsna lahutamatu nelik koos avalikkuse ees oli. Meghan ja Harry ei toonud kaasa ka oma poega Archiet, nii et ka Williami ja Kate’i lapsed ei saanud perekondlikult nõbuga aega veeta.

Mis siis on Williami ja Harryga ometi juhtunud? Spekuleeritakse, et nende ema printsess Diana hoiatus on tõeks saanud.

Pole saladus, et Diana ja prints Charlesi abielu polnud roosiline ning Diana oli kuninglikust rollist nii šokeeritud, et ta pidas vajalikuks oma poegi hoiatada. «Nii William kui Harry teadsid, kui õnnetu oli nende ema Diana oma abielus Charlesiga,» ütles kuningliku pere siseallikas hiljuti Diana biograafia autorile Diane Clehane’ile. «Ta tahtis, et tema lugu oleks poegadele õpetuseks.»

Vennad püütoniga Botswanas aastal 2010.
Vennad püütoniga Botswanas aastal 2010. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images/Scanpix

Diana ja Charles said enne abiellumist kahekesi koos aega veeta vaid umbes kümnel korral. «Neil mõlemal oli kahtlusi, kuid kohusetunne sundis neid pulmad ära tegema,» lisas allikas. «Diana ütles Williamile ja Harryle, et nad oleksid enne abiellumist väga kindlad, et see naine on «see õige» ning et nad ei laseks end tagant sundida või kiirustada.»

Williamil oli see hoiatus meeles, kui Harry hakkas 2016. aastal Markle’iga käima. «Oled sa kindel, et teed õiget asja?» oli William Daily Maili väitel Harrylt küsinud. Harryt see solvas ning talle tundus, et ta vend ei kiida Harry-Meghani suhet heaks ning edasi läks asi aina halvemaks. Harry aga kinnitas 2019. aasta oktoobris, et hoolimata kõigist pingetest jäävad nad Williamiga alati vendadeks ja see on ülim. Ka sosistatakse, et jaanuaris, enne Harry Kanadasse kolimist, rääkisid vennad näost näkku asjad selgeks.

Teised allikad kinnitavad aga, et Meghan ja Harry tahavad lihtsalt elada oma elu ning nende kolimine Kanadasse (ja võimalik, et ka Los Angelesse) ei tähenda, et nad oma vana elu unustaks. Väidetavalt on Sussexi hertsog ja hertsoginna võtnud vastu kuninganna Elizabethi kutse veeta suvi Balmorale’is, mis võib nüüd küll eriolukorra ja pandeemia tõttu ära jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles