MIDA VANEMAD SULLE EI RÄÄKINUD ⟩ 71-aastane Helgi: mees peab aru saama, et naine teda tahab! (1)

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy

«Kas tõesti on seks nii tähtis, et sellest üldse avalikult rääkima peab?» See on küsimus, mida seksikoolitajalt Epp Kärsinilt väga sageli küsitakse. «Hea seks on eelkõige elurõõmu ja elujõu allikas,» kinnitab ta ja juhatab sisse tänase saate «Mida vanemad sulle ei rääkinud». Mida naised tahavad? Sellele otsitakse täna vastust.

Statistika järgi teeskleb orgasmi 70-80 protsenti naistest ning kui Epp küsib stuudiopublikult, kas nende hulgas on keegi, kes pole orgasmi teeselnud, ei tõuse ükski käsi.

Saates on külas iluteenindaja Ziina Komarova, kes tunnistab, et väga palju aastaid ta orgasme ei kogenud. «Ma polnud orgasmidest teadlik, kuidas nendeni seksi ajal läbi oma keha jõuda,» ütleb naine, kes väga varakult enda keha juba avastas. «Ma teadsin, mis on orgasm iseendale, aga kuidas partneriga seksi ajal sinna jõuda... See võttis väga kaua aega,» räägib naine, et kartis, et tal on midagi viga.

Foto: Kuvatõmmis

Ziina usub, et paljud mehed ei saagi aru, kui naine teeskleb ja tõdeb, et on palju teeselnud. «Ma ei tahtnud meest solvata,» ütleb ta, kuigi leiab nüüd, et teesklemine on isegi suurem solvang.

Ziina on nüüd jõudnud oma elus faasi, et suunab oma partnerit rohkem. «Mina tahan ka, et mul oleks mehega koos hea, mitte et rahuldan end pärast omaette,» jutustab ta. 29-aastase naise praegune mees on temast 5,5 aastat noorem ning ta ütleb, et on palju eluenergiat juurde saanud. «Ma ei oleks kunagi arvanud, et võtan endale nii mitu aastat noorema partneri, aga ma tulin, ma nägin, mõtlesin: ma tahan seda!»

Vanus mängib natuke rolli, aga kindlasti mitte seksis, leiab ta. «Üle pika aja on mul partner, kellega ma saan oma hullumeelseid mõtteid reaalseks teha,» naeratab ta. «See on nii äge ja see võttis nii kaua aega, ma ei tea, miks see nii kaua aega võttis.»

Ziina usub, et kõige õigem on ise suu lahti teha ja öelda, kui orgasmi ei saavutatud. Naine selgitab, et alguses käitub naine suhtes mehega nii, nagu ta tahab, et temaga käitutaks. Hiljem aga käitub ta mehega nii, nagu mees temaga tegelikult käitub – ehk et kui suhtes ei saa seda, mida hing ihaldab, siis lähebki asi rappa.

Seksi saab nautida ka vanana

Ühiskond ootab 71-aastaselt Helgi Menšikovilt, et ta korjaks kirsturaha ja hoiaks lapselapsi, aga Helgi on hoopis oma seksuaalsuse tipul. Ta avastas oma ürgse seksuaalsuse 60-aastaselt. Lapsed suured, lapselapsedki juba kaela kandmas – Helgi otsustas, et ei jää oma mehele kodus süüa tegema, vaid teeb teoks oma unistuse ja sõidab Aafrikasse seiklema.

Foto: Kuvatõmmis

Pikk reis, mille käigus viiekesi läbi kümne riigi sõideti, muutis aga Helgi elu rohkem kui ta oleks osanud arvata. Õige pea hakkas talle lähenema üks reisikaaslastest. «Ma hakkasin selle mehe lõhna tundma ja ta mõjus mulle niimoodi, et ma mõtlesin: ma olen täpselt samasugune loom!» õhkab Helgi. «Nii see läks. Ma lihtsalt armusin temasse ära.»

Kui Helgi koju tuli, ütles ta oma mehele, et on armunud. «Oh, ei ole midagi, läheb üle!» olnud abikaasa vastus. «Aga ei läinud. Naine hakkas minus ärkama. Ju ma olin seda nii kaua tagasi hoidnud,» meenutab Helgi, kes arvab, et oli seni liiga palju aega veetnud nö mehelikus energias. Siis oli ka aeg, kui seksist üldse ei räägitud ja naise ülesanne oli olla tubli.

Nüüdseks on ta uue elukaaslasega koos olnud tosin aastat ja seksielu on parem kui kunagi varem. Ta usub, et võti on mehe julgustamises – mees peab olema kindel, et naine teda tahab.

Helgi on hea näide sellest, et vanemas eas ei tasuks seksuaalsust alla suruda ning elada saab täiel rinnal ka vanas eas. Naine räägib naerdes, kuidas vaatab teinekord omavanuste naiste tutvumiskuulutusi, kes nõuavad, et seiklejad ei tohiks neid tülitada. «Aga seiklejad ongi need kõige põnevamad mehed! Siis sa saad ju koos temaga seigelda!» naerab Helgi.

Pigem olla üksi kui olla koos kellegagi, kes teeb õnnetuks

Kolmandat aastat üksinda elav stand-up koomik Petra Tänav ütleb, et ta pole sugugi õnnetu ning et tema suguelu näeb välja nagu hiidpandade paaritumine. «Asi on selles, et ma üldse ei saa aru! Ma ei saa kunagi aru, kui keegi on minust huvitatud ja see kandub edasi ka sellele mehele, kes ei saa siis ka enam midagi aru,» selgitab ta ning arvab, et küsimus on ilmselt tema enesehinnangus ja tõsiasjas, et ta alati arvab, et on mehega eelkõige sõber.

Foto: Kuvatõmmis

Petra ütleb, et armub väga kergelt. «Ma võin saiapätsi ka ära armuda,» naerab ta. Laval viskab Petra palju seksi üle nalja ning ta ütleb, et meestele läheb tema huumorimeel peale. «Aga mulle tundub, et naine laval on hirmutavam,» ütleb ta, et pärast etendust temaga kergelt rääkima ei tulda.

Lopsaka kehaga on ta ka nüüdseks rahu teinud. «Ma olen väga palju oma kaaluga olnud pahuksis ja end väga halvasti tundnud, aga ma arvan, et see, et mulle kartulikrõpsud väga maitsevad, ei tähenda, et ma ei peaks seksi nautima,» muigab ta. Voodis meeldib talle särtsakas jutt, kuid ta ütleb, et eesti keeles on dirty talk lihtsalt rõve. «Eesti keeles lihtsalt pole selliseid sõnu, mis kelmikalt mõjuksid!» on Petra aru saanud. Ta ongi rohkem deitinud välismaalaste ja vanemate meestega. Petra ütleb, et küpsema mehe tähelepanu on hoopis teine asi ja võtab jalust nõrgaks.

Naine ütleb, et ta ei vaja oma ellu meest. «Ma ei tea, kas mehe kodustamine on miski, millega ma praegu tegeleda tahaks, ma pigem käin koolis,» nendib ta ja ütleb, et pigem on üksi kui koos kellegagi, kes teda õnnelikuks ei tee.

Joogaõpetaja Regina Herodes usub, selleks on vaja rohkem mehi, et seksi kohta rohkem õppida. Oma esimeses suhtes, mis algas 18-aastaselt, jõudis ta seksini alles 22-aastaselt. Ta nimelt uskus, et seks on patune – nii pani teda mõtlema noorena leerikool. «Ma tahtsin olla püha,» mõtiskleb ta.

Loe ka: Regina Herodes: kuidas silmad kinni leida partner, kes su alati käima tõmbab

Kui ta lõpuks seksini jõudis, toimus see õnneks turvalises keskkonnas ja ta partner oli väga pühendunud. Ta jõudis isegi naise ejakulatsioonini ning Regina usub, et harjutamine teeb ka siin meistriks.

«Enese tundma õppimine on hästi kasulik,» selgitab Regina, et tähtis on olla iseenda ekspert. «Aga alati jääb avastusruum – alati võib ka uusi asju koos kogeda.»

Regina usub, et kui naised tegeleksid oma südame, hinge ja intuitsiooni kuulamisega, leiaksime me paremaid partnereid. Ta soovitab naistel otsida ürgset klappi ja sulgeda silmad, kuulata, mida keha ütleb, märgata, kas see mees käivitab sind.

Põhiline, mida naised mehelt ootavad, on olla kuulatud. «Aktsepteerige naiste vajadust lihtsalt rääkida ja uskuge, suhted paranevad,» ütleb Epp Kärsin. «Ja head suhted tähendavad ka rohkem head seksi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles