5 lihtsat viisi, kuidas toiduülejääke koduspüsimise ajal targalt kasutada

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Pexels

Üks viis koduspassimist meeldivamaks teha on lasta loomingulistel mahladel köögis voolata. Kuna aga poes käimist on targem vältida, siis tasub iga ülejääk kavalalt ära kasutada.

Spoon University pakub välja vahvaid ideid, kuidas toiduülejääke järgmisel päeval ära kasutada.

Röstitud köögiviljad

Kui sul on eelmise õhtu praest jäänud üle porgandit, kartulit, brokolit, lillkapsast, sibulat jne, siis haki need, aseta kaussi, sega sisse oliiviõli, palsamiäädikas, sool-pipar, ürdid ja pane 220 kraadi juures ahju. Küpseta, kuniks juurikad saavutavad ihaldatud küpsusastme. Sobivad ideaalselt prae kõrvale, salatisse ja hommikusöögikaussidesse.

Salat

Igatsed kerget, tervislikku, valgurikast einet? Kasuta ära liha-, juustu- ja köögiviljaülejäägid. Pane kaussi salatilehed, sega juurde soovitud lihad-juustud-juurikad ja vala peale salatikaste.

Hommikusöögikausid

Lihtne, maitsev, tervislik: soojenda köögiviljaülejäägid, lisa juurde kaks praemuna, maitsesta oliiviõli, palsamiäädika, vürtside, Kreeka jogurti või hummusega.

Samuti võid talitada teraviljakausiga. Alusta riisist, kuskusist või kinoast, lisa soojendatud köögiviljad ning viska kaussi maitseid, mida soovid.

Smuutid

Kui üle on jäämas puuvilju, siis külmuta need ja kasuta hiljem ära smuutides. Pane blenderisse külmutatud puuviljad, jogurt, piim, mesi ja ongi valmis!

Paninid

Soojad võileivad on mõnus päevane amps. Sinna vahele võid panna eelmise õhtu praejääke ja köögivilju, ära unusta juustu! Valmista neid võileivagrillis või pannil (sel juhul tuleb leivale panna peale raskus). Erinevad maitsevõimalused on pea lõputud!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles