Tosin head viisi, kuidas teha oma laste sünnipäev kriisiajal siiski eriliseks

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Perekondlik pidžaamapidu toob rutiinist välja ning päev jääb kindlasti erilisena meelde.
Perekondlik pidžaamapidu toob rutiinist välja ning päev jääb kindlasti erilisena meelde. Foto: Shutterstock

Sotsiaalse distantseerumise tõttu kannatavad ka lapsed. Nad peavad leppima, et sõpru enam ei näe, planeeritud reisid ja ajaveetmised jäävad ära ning need põnnid, kes lähiajal sünnipäeva peavad, on kindlasti väga pettunud, kuna pidu ei toimu.

Muidugi on praegu kõige tähtsam panna esikohale tervis ja turvalisus, kuid sellest hoolimata saab nii mõndagi ära teha, et su lapse sünnipäev oleks eriline. Üks variant on lapsele välja pakkuda, et sünnipäeva saab tähistada kaks korda – kõigepealt väikeses pereringis ja kui eriolukord lõppenud, siis suurema peoga. Lapsed on ka palju mõistlikumad ning vastupidavamad kui me ehk oskame arvata – nad vajavad vaid armastust ja õnne.

HuffPost kogus lapsevanematelt kokku kõik head ideed, kuidas praegusel raskel ajal sünnipäeva tähistada võiks.

Õhupalliüllatus

Kinnita ukse külge lina või suur prügikott ja täida see õhupallidega. Kui laps hommikul ärkab ja ukse avab, langeb talle peale õhupallisadu. Võid ka eelmisel õhtul õhupallid täis puhuda ja lapse äratada nii, et loobid neid talle voodisse, samal ajal sünnipäevalaulu lauldes.

Autoparaad

Palu oma sõpradel ja naabritel teha tervitussildid ja sõita sünnipäeva päeval teatud kellaajal teie aknast mööda. Ka võid maja ette panna sildi, paludes võõrastel mööda sõites sünnipäeva puhuks signaali lasta. HuffPosti kogukonna inimesed rääkisid lugusid isegi sellistest eksprompt-paraadidest, kus lõid kaasa kohalikud tuletõrjujad ja politseinikud, et põngerjatele palju õnne soovida. NB! Autodest välja ei tohi tulla!

Zoomi-pidu

Videokõnede platvorm Zoom on ideaalne koht, kus saab kokku kutsuda kõik lapse sõbrad ning üheskoos õnnitluslaulu laulda ja kaamera ees küünlad ära puhuda. Kui oled organiseerimises kibedam käsi, võid tellida koogikesi ja lasta neid õigeks ajaks sõprade kodudesse saata, et kõik saaksid ühel ajal magusat üllatust nautida.

Aardejaht

Peida ära kingitused ja üllatused ning tee nende leidmiseks aardekaart.

Videosõnumid

Sa võid luua selleks eraldi keskkonna, kuhu sõbrad ja sugulased saavad postitada pilte ja videoõnnitlusi.

Küpsetage koos

Lõbutsege üheskoos köögis ja miks mitte võtta kõik videosse. Küpsetage, kaunistage torti, laulge ja rääkige, miks sünnipäevad üldse teile tähtsad on. Hiljem aastate pärast on seda videot kindlasti südantsoojendav vaadata.

Kriidisõnumid

Sa võid paluda sõpradel ja lähedastel tulla ja kirjutada maja ette asfaldile kriitidega sünnipäevasõnumeid. Pange aga tähele, et kõik peaksid kinni eriolukorra reeglitest.

Eriline õhtusöök

On teil lemmikrestoran? Kui see pakub toidu kaasaostmise võimalust, võite seda kasutada, aga kindlasti on ka väga põnev ise proovida lemmikroogasid järele teha. Seejärel võite püüda õhtusöögilaua kaunistada nii, nagu see on restoranis.

Jah-päev

Jäätis hommikusöögks? Jah! Popkorn lõunaks? Jah! Vaatame sama filmi kaks korda järjest? Muidugi! Samuti võite sõita ise sõprade ja sugulaste majade eest läbi, et nad saaksid turvalisest kaugusest õnnesoove edastada.

Postkaardid

Palu sõpradel ja sugulastel saata lapsele klassikalisi õnnitluskaarte postiga. Samuti võid e-kirjad ja erilised sõnumid välja printida ning kokku koguda ja lasta tal kõik sünnipäevahommikul korraga läbi lugeda.

Teemapäev

Valige välja hunnik filme, valmistage paras kogus snäkke ning nautige päev läbi kinoelamusi. Või otsustage, et on rannapäev – ehtige toad vastavalt, riietuge rannariietesse ning etendage suve. Samuti võite riietuda printsessideks, ehtida toad jõuluteemaliseks – mis iganes lapsele meeldib!

Perekonna pidžaamapidu

Ehitage elutuppa linadest-tekkidest-patjadest kindlused, seadke end mõnusalt sisse ning ööbigegi seal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles