Täpselt 55 aastat tagasi sündis paljude naiste ikoon Sarah Jessica Parker. Millised on olnud näitlejatari senised parimad rollid ning millist elu on ta elanud väljaspool oma kõige tuntumat sarja? Teeme väikese kokkuvõtte tema tegemistest läbi aastate.

Sarah Jessica Parker sündis 25. märtsil 1965. aastal Nelsonvilles Ohio osariigis USA-s. Ta on enim tuntud kui filminäitleja ja teleprodutsent. Samas tegutseb ka moedisainerina. Oma kõige esimese esinemise debüüdi tegi juba 1974. aastal muusikalis «Annie», olles ise vaid 9-aastane. Tema kõige esimesed katsetused filmimaailmas olid «Footloose» (1984) ja «Girls Just Wanna Have Fun» (1985).

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker Foto: GP/MPI/Capital Pictures / GP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Kõige suurema tuntuse on Parker kogunud rolliga Carrie Bradshaw sarjas «Seks ja linn», mida ta mängis aastatel 1998-2004. Selle rolliga on Sarah Jessica Parkerist saanud paljude naiste ikoon ning aidanud parandada nii mõnegi katkise südame. Alates 2002. aastast oli ta «Seks ja linna» produtsent ning oli ka sarja põhjal tehtud filmide «Seks ja linn» ning «Seks ja linn 2» kaasprodutsendiks.

«Seks ja linn»
«Seks ja linn» Foto: CRAIG BLANKENHORN/NYT

Lisaks on ta mänginud filmides «Ed Wood» (1994), «Miami rapsoodia» (1995), «Petetud naiste klubi» (1996), «Marss ründab» (1996), «Raskusi lahkumisega» (2006), «Seks ja linn» (2008) ja «Seks ja linn 2» (2010).

ERAELU

19. mail 1997. aastal abiellus naine näitleja Matthew Broderickiga. Paari esimene poeg James Wilkie Broderick sündis 28. oktoobril 2002. Poeg sai endale nime isa Matthew' isa näitleja James Brodericki ning inglise kirjaniku Wilkie Collinsi järgi.

2009. aasta 22. juunil sündisid paaril kaksikud tütred, kelle tõi ilmale surrogaatema. Nad said nimeks Marion Loretta Elwell ja Tabitha Hodge. Perekonnanimed Elwell ja Hodge on pärit Parkeri emapoolsest suguvõsast.

Sarah Jessica Parkeri perekond
Sarah Jessica Parkeri perekond Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Pane end testi tehes proovile!

 
Kommentaarid
Copy