5 põhjust, miks mees peale sinu südame murdmist su juurde tagasi ronib

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Mees, kes su maha jättis, võib proovida ühel või teisel põhjusel su ellu tagasi tulla.
Mees, kes su maha jättis, võib proovida ühel või teisel põhjusel su ellu tagasi tulla. Foto: Shutterstock

Kui mees, kellega suhtes olid, sind maha jätab ning su südame murrab, kipud ikka eneselt küsima: «Kas ta tuleb tagasi?» Lühike vastus on jah, kirjutab YourTango. Palju parem küsimus on aga «Miks ta tagasi tuli?». 

Peale ebameeldivat suhtelõppu kipub iga mahajäetu lugema erinevaid suhteteemalisi artikleid, et panna paika strateegia, kuidas kallim tagasi võita. Või siis oled veidi mürgine ning otsid nippe, kuidas sinu maha jätmisega oma elu suurima vea teinud ekskaaslane sind kõigest väest igatsema panna. Tegelikult ei pea sa aga eriti pingutama, sest miskipärast on sellistel südamemurdjatel kombeks alati kusagilt taaskord välja ujuda, vahet pole, kui väga sa kontakte temaga ka vältida ei üritaks.

See juhtub enamasti täpselt siis, kui tunned esimest korda peale lahkuminekut, et oled asjast üle saanud ning edasi liikumas. Kutt lendab sulle taaskord peale, meelitab sind kõige magusamate komplimentidega, kuid enamasti viib see kõik välja ikka sama tulemuseni - ta murrab su südame ka teist korda.

On mitmeid erinevaid põhjuseid, miks mees, kes su maha jättis, omaalgatuslikult nüüd su ellu tagasi ronida proovib. Nende põhjuste mõistmine on aga võtmetähtsusega, enne kui hakkad langetama otsust, kas kõnealune südamemurdja oma ellu (või ehk isegi oma südamesse ja voodisse!) tagasi lasta või mitte.

1. Mees pole kindel, kas tegi õige otsuse.

Paljudel meist pole selget arusaama, milline üks tervislik suhe välja näeb. Me õpime suhtemustreid varajases nooruses, ent kui meie vanemate suhe polnud just kiita, siis korduvad sarnased probleemid tõenäoliselt ka meie endi suhetes. Kui mees on harjunud konflikti eest põgenema, siis võib see selgitada, miks ta sind maha jättis, kui asjad keeruliseks muutusid.

Sama käib ka selle tüübi kohta, kes sinuga alati tüli norib. Ta võib olla üles kasvanud nii, et tema ootused suhtele on kas ebatervislikud või ebarealistlikud, seega hakkab mehe peas alarm tööle, sest tema peas olevas täiuslikus suhtes inimesed omavahel tülitseda ei tohiks. Ent kui tegu tehtud ning asjad maha rahunevad, võib ta hakata sind taga igatsema ning eneselt küsima, kas ta tegi ikka õige otsuse.

Sellest segadusest ajendatuna ta tõenäoliselt uuesti su ellu tagasi ronida soovibki. Kui lood on tõesti sellised, siis ei soovi ta ilmselt sulle haiget teha, vaid on ise sama suures segaduses kui ilmselt sinagi peale ootamatut lahkuminekut oled.

2. Mees pole kellestki teisest huvitatud.

Muru tundub mujal alati rohelisem... Vähemalt kuni hetkeni, mil sa seal "mujal" ära käid ning saad aru, et sealne rohelus on vaid optiline illusioon. Mõned mehed kardavad suhtes olemisega kaasnevat vabadusekaotust ning võivadki ära joosta, kui asjad veidi liiga lähedaseks ning isiklikuks muutuvad. Ent kui ta on mõnda aega ringi jooksnud, kohtingutel käinud ning vabadust nautinud, siis võib ta avastada, et teised variandid ei olegi sinust paremad, vaid pigem vastupidi.

Kui ta jõuab sellele viimasele järeldusele, siis otsibki ta taaskord sinuga kontakti, sest saab aru, et suhe, mis teil kahel oli, oli liiga hea, et sellel lihtsalt minna lasta.

3. Mees katsetab sinu piire.

Ta ei proovi seda isegi meelega teha, ent kui su ekskutt jättis su maha ning nüüd su ellu tagasi ronib, siis on võimalus, et ta lihtsalt testib sinu piire. Näiteks selleks, et teada saada, millist käitumist sa oled nõus välja kannatama. Tegelikkuses ongi nii, et sina ise õpetad inimestele seda, kuidas sa soovid, et sind nende poolt koheldakse. Kui sa oled nõus oma ekskuti tagasi oma ellu laskma ka peale seda, kui ta on sind mitu korda alt vedanud ning su südant murdnud, siis annad sa talle sellega signaali, et sa oledki nõus tema halba käitumist välja kannatama.

4. Mees tunneb end süüdi ning soovib kinnitust.

Enamik inimesi ei murra su südant meelega. Seetõttu tunnevad nad end süüdi, kui see peaks juhtuma, ning proovivad su sõber edasi olla või lihtsalt sinuga ühenduses püsida. Nad tahavad kindlad olla, et sinuga on ikka kõik hästi. Kahjuks ei oska need inimesed tihti näha, et see on kõige halvem asi, mida sellises olukorras teha. Kui tüüp sinuga peale lahkuminekut sõbralikult edasi suhtleb, siis jääb sinu sisse tahes-tahtmata usk, et ehk on teie suhtel siiski veel lootust.

5. Mees kahetseb su maha jätmist.

Kõik teevad vigu. Mees, kes murdis su südame, ent nüüd ronib su ellu tagasi, võib oma otsust sinu mahajätmise osas kahetseda. Ühe uuringu kohaselt kahetseb lausa 43% mehi oma paarilisest lahku minemist. Seega võibki tegemist olla lihtsa eksimusega, seda juhtub.

Seega kui oled kohtingumaailmas aktiivne, siis pole kahtlustki, et mõni mees sinu südame murrab. Mis sealjuures oluline on, on see, kuidas sa murtud südamega toime tuled!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles