Ivo Linnast Põhja-Tallinnani: Eesti esitajad, kelle laulud on ideaalsed kätepesuks

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Foto: Postimees

Maailma Terviseorganisatsiooni soovitusel võiks käte pesemine kesta mitte vähem, kui 20 sekundit (mida kauem, seda parem). Selleks aga, et me petliku ajataju tõttu pesemist varem ei lõpetaks, tasub appi võtta laulmine. Teie ees on seitse eestikeelset lugu, mille refään (või üks salm) kestab täpselt 20 sekundit. Kui lõõritad kätepesu ajal nende armastatud lugude refääne, siis võid kindel olla, et vähemalt minimaalne aeg tiksub täis. Boonusena hoiab laulmine ka tuju üleval!

1. Fix «Jaanipäev»

Kes meist ei armastaks jaanipäeva? Et saaksime seda ka sel aastal harjumuspäraselt tähistada, tuleb meil kõigil nüüd hoolikalt käsi pesta (ja muidugi vältida lähikontakti teiste inimestega). Loo iga salm kestab 20 sekundit, nii et vali oma lemmik (või kaks) ja hakka aga käsi küürima.

2. Ivo Linna «Suvi»

«Päikene paistab ja loodus lokkab...» Selle laulu saatel ei saa mitte ainult käed puhtaks, vaid ka tuju läheb heaks (juhul kui juba ei olnud).

3. Chalice «Mulle meeldib see»

«...siis veel natuke ja veel». Pese käsi 20 sekundit ja siis pese veel 20 sekundit. Ja kõige lõpuks võid veel 20 sekundit pesta.

4. Põhja-Tallinn «Meil on aega veel»

Päris mitmed inimesed on praegu karantiinis või lihtsalt kodukontoris, seega peaks kätepesuks aega piisavalt olema. «Kui ei ole, siis seda millegi arvelt laename..», sest kätepesu on vähim, mida me teha saame, et end ja teisi viiruse eest kaitsta.

5. Traffic & Maarja «Meie laul»

Tähelepanu paarid! Kas teil on juba olemas «Meie kätepesulaul»? Kui ei, siis miks mitte otsustada selle ilusa loo kasuks, millel on boonusena ka meeldejääv 20 sekundit kestev refään? Tõenäoliselt on aga ühine kätepesu nii lõbus, et ühest kordusest teile ei piisa. Mis seal ikka – mida kauem, seda parem!

6. Kukerpillid «Tahan lennata»

«..tahan lennata – kuigi kindlam on vaadata lendamas tuvi või kurge.» Täpselt nii, hetkel on kindlam vaadata lindude lendamist ja ise maapinnal püsida. Küll ühel päeval olukord laabub ja saame uuesti reisida ja lennata. Seniks aga peseme käsi ja meenutame juba aset leidnud seiklusi.

7. Smilers «Mina, Pets, Margus ja Priit»

Suvi on ju reeglipäraselt festivalide ja igasuguste vabaõhuürituste tippaeg. Milliseks kujuneb see aga tänavu, mil maailma vaevab koroonaviiruse epideemia? Seda ei oska hetkel keegi öelda. Mida aga osatakse öelda, on see, et käte hügieen on üks kõige olulisemaid meetmeid viiruse leviku piiramisel.

Nüüd vut-vut kõik käsi pesema, et suvi võiks ka seekord aasta parim aega olla! Ja et käed ilusti puhtaks saaks, kõlagu su huulilt selle tõelise suvehiti refään:

Petsi romu bmw, taeva abiga

Viib meid jälle Pühajärvele

See on see, mis suvest teeb aja parima

See on see, mis paneb elama..

Ja lõpetuseks üks video, kus õpetatakse käsi pesema nii, et need tõepoolest puhtaks saaksid. Pilk peale!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles