Need on asjad, mida ebakindlad inimesed Facebooki postitavad

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui asi puudutab Facebooki, siis inimestel on väga erinevad mugavustsoonid. Privaatsusest rääkides ei ole tegemist paranoiaga – see, kuidas inimene sotsiaalmeediasse postitab, kõneleb hoopis tema isiksusetüübist.

Ajakirjas Personality and Individual Differences avaldatud uuringus koguti andmeid 555 Facebooki kasutaja kohta. Selgus, et teatud harjumused näitavad üsna täpselt ära, mis sorti inimesega tegu on.

Postitamisharjumused, mis näitavad su kohta häid asju:

  1. Sa postitad palju. See tähendab, et sa oled sotsiaalmeediast sõltuvuses. Pole vahet, kas postitad midagi tähtsat või jagad lihtsalt pilte õhtusöögist. Selles pole midagi halba: sa oled lihtsalt ekstravertne.
  2. Sa jagad intellektuaalseid asju. Sa ei jaga infot oma eraelust, kuid postitad inspireerivaid TED-kõnesid või artikleid, mis sind huvitavad. See ei pruugi teistele meeldida, aga see on märk, et oled avatud meelega.

Postitamisharjumused, mis näitavad su kohta negatiivseid asju:

  1. Sa postitad ainult oma saavutuste kohta. Said palgakõrgendust või kihlusid? Muidugi tahad sa seda kohe kõigiga jagada! Kui su ajajoon on täis peamiselt saavutusi, võib see viidata, et oled nartsissist – sa tahad, et maailm arvaks sinust ainult hästi ja peaks sind edukamaks, kui sa tegelikult oled.
  2. Sa postitad palju oma armuelu kohta. Mõned inimesed võtavad oma armuelu väga dramaatiliselt ning usuvad, et see on avalikuks tarbimiseks – umbes nagu seebisarjad või filmid. Ettevaatust, see on tõsine ohumärk! Kui sa pidevalt postitad oma eraelu kohta, näitab see, et sa oled ebakindel. Oma kallimast pidevalt avalikult kirjutades näitad, et tunned vajadust üle kompenseerida ning sul on hirm teda kaotada, jagab The Frisky.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles