Cosmo näpunäited: muuda aasta 2012 paremaks ja õnnelikumaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cosmopolitan

Ajakirja Cosmopolitan värsked näpunäited muudavad su uue aasta õnnelikumaks, tervislikumaks ja kuumemaks. Ja ükski neist ei nõua varast ärkamist ega ebainimlikke pingutusi jõusaalis.
 

Süües pane telekas kinni
Me teame, et «Grey anatoomia» uus osa on põnev, aga sa sööd 40 protsenti vähem, kui teleka söögiajaks välja lülitad. Mõtle, nelikümmend protsenti!

Saada vanaemale kaart

Eksperdid ütlevad, et positiivsed tegevused tõstavad tuju, nii et vali üks lihtne ja mõnus toiming ning tee seda kord nädalas. Näiteks mine naabri koeraga jalutama või astu sugulaste juurest läbi.

Loo romantiline rituaal
Tehke igal kuul oma kohtumise tähtpäeval pikk hommikusöök kodust väljas või võtke plaani igapühapäevane jalutuskäik. Väike traditsioon innustab teid seda ootama ning tugevdab teie omavahelist sidet.

Sunni end 15 minutit
Kohustuslik ja tüütu kapikoristus muutub lihtsamaks, kui teed seda 
vaid 15 minutit päevas ja lubad endal selle aja möödudes soovi korral 
lõpetada. On aga üsna tõenäoline, et selleks ajaks on sul hoog juba sees ning tegelikult saab kogu kapp ühe õhtuga korda.

Anna väike lubadus
See võib olla praktiline (kasutan igal hommikul hambaniiti) või lõbus (kannan iga päev kõrvarõngaid). Miks? Kui otsustad kindlalt teha kas või midagi üsna väikest, suurendab see su tahtejõudu. Pärast väikese lubaduse täitmisega harjumist mõistad, et oled võimeline ka suuremateks tegudeks.

Muuda oma ekraanisäästjat
Kui näed pidevalt pilte asjadest, mis sind inspireerivad, hoiab see sind liikumises elu eesmärkide poole.

Loo visioonisein
Seda tuntakse ka kui kollaaži asjadest, mis sind vaimustavad. Eksperdid ütlevad, et see aitab sul sihid paika seada. Võid seina luua virtuaalselt (Pinterest.com) või füüsiliselt (kinnitad seinale knopkadega), kuhu paned pilte sind erutavatest asjadest – reisisihtkohtadest unistustemajani.

Korrasta magamistuba
Kui see ruum on täis riideid, raamatuid ja asju, millega tuleks tegeleda, näiteks triikimata pesu, on raske rahuneda, sügavat und ja meeliülendavat seksi nautida.

Ära pelga ühistransporti
Võta seda kui võimalust tegeleda asjadega, milleks muidu aega napib. Kuula sõbranna soovitatud bändi, audioraamatut või keeleõppeloenguid.

Maksa sularahas
Kui näed raha reaalselt kotist kadumas, on seda palju raskem vaid tuju ajel kulutada.

Hommikune seks
Kindlasti su kallim (ega vibraator) ei pahanda, kui soovid päeva alustada heaoluhormoonide taseme tõstmisega.

Söö ainult taldrikult
Nii näed täpselt, kui palju sööd. Lõpp pidevale näksimisele!

Lase sõbral valikuid teha
Kuidas vältida väljas süües rammusa toidu tellimist? Las sõber valib sulle mõne tervisliku toidu ja vasta talle samaga.

Ole avatud
Lase end kokku viia naabri lapselapsega või mine sõbrannaga kokanduskursusele. Kunagi ei või teada, mida head see võib kaasa tuua (äkki tekib uus boyfriend või mõni põnev hobi).

Astu kiusatusele vastu
Ütleme, et sul on igal pärastlõunal kommiisu. Selle asemel, et seda vältida, pane kauss arvuti kõrvale ning ära luba endal sealt võtta.

Ekspertide sõnul on vastupanu osutamine sel moel täiesti teostatav. Tehes seda kontrollitud keskkonnas, kus on ka teisi pealtnägijaid, aitab see sul sõltuvusest vabaneda.

Küsi, mida tema teeks
Näiteks Adele või Beyoncé, kui neil oleks valida koosoleku ettevalmistamise ja happy hour’i nautimise vahel? Tee sama. Eeskuju motiveerib.


Kindlad tujuparandajad

Premeeri end
Kui millegi raskega hakkama saad, luba endale midagi ilusat. See ei pea olema kallis asi, kas või kiida end.

Ütle «ei»
Loobudes tüütutest kohustustest (näiteks kohvitamisest endise korterikaaslasega, kes oma uuest suhtest jahvatada tahab), jääb sul rohkem aega tegeleda sellega, mis sulle tõeliselt meeldib.

Loe kümneni, enne kui teisele oma viha välja näitad
Selle ajaga rahuned maha ja jätad endast täiskasvanud inimese mulje.

Korja münte
Kogu need ühte purki kokku ning mõne aja pärast on sul piisavalt, et osta endale näiteks ühed veidi kallimad saapad.

Tegele raske ülesandega hommikul
Kui oled selle ära teinud, võid ülejäänud päeva veeta süümekavabalt ja heas tujus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles