Isevärki põhjus, miks briti kuningapere võsukestel ei tohi parimaid sõpru olla

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Suurbritannia printsess Charlotte ning prints George ema-isa käekõrval kooli minemas.
Suurbritannia printsess Charlotte ning prints George ema-isa käekõrval kooli minemas. Foto: Aaron Chown/PA Wire/PA Images/Scanpix

Prints George ja printsess Charlotte on Briti monarhia tulevased pärijad, kuid nemadki käivad koolis ning seal koheldakse neid täpselt nagu kõiki teisi lapsi. Pisikesi siniverelisi ei tohi isegi «kuninglikuks kõrguseks», «printsiks» või «printsessiks» kutsuda, vahendab Elite Daily.

Prints Williami ning hertsoginna Kate'i lapsi kutsutakse vastavalt George ning Charlotte Cambridge'iks. Peale selle peavad nad jälgima täpselt samu reegleid nagu nende teisedki koolikaaslased, mis hõlmab endas ka poliitikat, et õpilastele pole parimad sõbrad lubatud.

Ent tegemist pole nii karmi reegliga, kui esmapilgul tundub. Tegelik põhjus, miks parimad sõbrad printsile ja printsessile keelatud on, on üsnagi südantsoojendav.

Foto noortest siniverelistest Thomas's Battersea kooli koolivormis printsess Charlotte'i esimesel koolipäeval, 5. septembril aastal 2019.
Foto noortest siniverelistest Thomas's Battersea kooli koolivormis printsess Charlotte'i esimesel koolipäeval, 5. septembril aastal 2019. Foto: Kensington Palace/via REUTERS/Scanpix

George ja Charlotte Cambridge käivad Thomas's Battersea nimelises koolis. Seal on paigas aga käitumiskoodeks, mille eesmärgiks on vältida seda, et kooli õpilased omavahelisi klikke moodustaksid. Näiteks on lastel keelatud klassis anda kaaslastele kutseid väljaspool kooli toimuvatele pidudele juhul, kui kutsutud pole terve klass.

Sellist poliitikat kohaldatakse selleks, et lapsed oleksid kaasõppurite vastu mõistvamad, arvestavamad ning viisakamad - täiesti arusaadav põhjus. Sest olgem ausad: endalgi on päris nõme teada saada, et sind mõnele üritusele ei kutsutud ning lapsena nõelab selline kõrvalejätt veelgi valusamalt.

Reeglitest rääkis briti ajakirjanik Jane Moore intervjuus ITV saatele «Loose women», kinnitades, et ka tema meelest on lahkusele rõhumine üks kooli vääramatuid tugevusi. Koolimajas olevat samuti igal pool üleval sildid, mis kutsuvad lapsi üles lahkusele ning seda mõtet peetakse kooli üldiseks eetoseks.

Seetõttu ei julgastata lapsi ka «parimaid sõpru» valima. Selline mõistmise ning lahkuse õppimine on väga hea mõtteviis, mida lastele juba varajasest east sisendada, sest nemad on meie tulevik. Thomas's Battersea koolis on sellised reeglid aga veelgi mõistetavamad, kuna sealsed lapsed puutuvad igapäevaselt kokku lausa tulevaste kroonitud peadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles